Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, yaptığı yazılı açıklamada,  iflas nedeniyle kapanan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) konusunda hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Başbakan İrsen Küçük’ün tüm mağdurların istihdam edileceğine yönelik açıklamasına değinen Özkardaş, “Ancak, dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var; istihdamlar yapılırken herkesin daha önceki yaptığı iş ve kadroları dikkate alınırsa ve ikamet ettikleri bölgelere göre tahsisleri yapılırsa olabilecek olası sıkıntılar önlenmiş olacaktır” dedi.

KTHY mağdurlarının alacağı olan 28 milyon TL tutarındaki tazminatları, 11 milyon TL eksik yatırımları olan İhtiyat Sandığı parası ile 6,5 milyon TL tutarındaki tazminat fonu paralarının ne olduğu ve ne zaman ödeneceğiyle ilgili açıklama yapılmadığını ileri süren Özkardaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mağdurların bankadaki borçlarına faiz işleyip, kartopu gibi büyüyen, alacakları olan kendi paraları ödenmezse ileride çok daha büyük sorunlar yaşanacağı açıktır. Bizden uyarması.”