ÖZERSAY: “BİZ BU SORUNLARI ÇÖZERİZ”

 

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay Büyükkonuk ve Yedikonuk köylerini  ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda “Karpaz bölgesindeki işsizlik sorunu, çalışma yaşamının kurallarının gerçek anlamda uygulanmasıyla mümkündür. Biz Halkın Partisi olarak bunu yaparız. Turizm yatırımlarında yerli istihdam kotası ve yerli ürün kullanımını hayata geçirme konusunda, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarıyla çalışma saatlerinin ve kaçak işçi denetimlerinin yapılmasında kararlı olacağız. Bunu yaparak bu bölgede önemli bir iş imkanı yaratılabilir. Biz bu sorunları çözeriz, bu bölgenin gençlerinin geleceği, bu topraklarda kök salmaları önceliklerimiz arasında olacak” dedi. Özersay Halkın Partisi’nin iradesini ipotek altına koyacak ilişkiler kurmadığını ve kurmayacağını, bu nedenle de kuralları uygulamaktan, denetimleri yapmaktan geri durmayacağını vurguladı.

 

Halkın Partisi vizyonunu anlatmak ve vatandaşların sorunlarını dinlemek maksadıyla yürüttüğü köy ve bölge ziyaretlerine Büyükkonuk ve Yedikonuk ziyaretleriyle devam etti. Parti Genel Başkanı, Genel Sekreteri Tolga Atakan ve İskele İlçe Başkanı Mesut Genç’in ve ilçe yönetiminde yer alan diğer yetkililerin de hazır bulunduğu ziyaretlerde vatandaşların sorunları dinlendi ve soruları yanıtlandı. Bölgede özellikle eğitimde yaşanan öğretmen ve müdür eksikliği ile denetim yetersizliğini dile getiren vatandaşlar bölgenin ve genel anlamda ülkenin sorunlarını kendisine dert edinecek siyasilere ihtiyaç olduğuna vurgu yaptılar.

 

Ziyaretler sırasında Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay “bu ülkede hükümetlerin ortalama ömrü yaklaşık bir yıldır. Böyle bir ortamda, hele de kendisinin ailesinin ya da partisinin menfaatini düşünen siyasiler ve siyasi partilerle ülke yararına hizmet üretilmiyor. Böyle bir ortamda bir projeyi başladıktan sonra tamamlamak neredeyse imkansız. Göreve gelenler sürekli Bakan, müdür ve müsteşar değiştiriyor. Bir müdür yahut müsteşar tam görevini öğreniyor ki yeniden görevinden alınıyor. Bu kamusal hizmetlerin aksamasına neden olan çok ciddi bir siyasi istikrarsızlıktır. Biz Halkın Partisi olarak buna son vereceğiz. Bu ülkenin ihtiyacı iyi olan, iyi yetişmiş olan müdür, müsteşar ve kamu görevlileriyle siyasi kökenine ve partisine bakılmaksızın çalışabilecek, kişileri ehli oldukları konularda görevlendirecek rozete göre hareket etmeyecek olan istikrarlı bir hükümettir. Bu da tek başına iktidar olmaktan geçer. Bizler Halkın Partisi olarak her geçen gün halkın güvenini kazandığımızı net şekilde görüyoruz. O nedenle çıkan anketlerde birinci parti olmamız bizi şaşırtmıyor. Ama başarılı olabilmek, verdiğimiz sözleri istisnasız yerine getirebilmek temel hedefimiz, bu nedenle tek başına iktidar olmayı önemsiyoruz. Halkın sahip çıkmasıyla bunu başarabileceğimize de inanıyoruz. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum” dedi.

 

“İşinin Ehli Güçlü Bir Kadromuz Var”

Özersay Halkın Partisi’nde kendi alalnında kendisini kanıtlamış, işinin ehli bir kadro bulunduğunu, yakında toplumun bu isimleri daha fazla tanımaya başlayacağını da vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile yapılacak protokol taslağı konusunda en kapsamlı açıklama Halkın Partisi’nden geldi. Bu çalışmayı farklı konularda uzmanlığı bulunan dürüst, çalışkan ve işinin ehli insanlar yaptı. Başkalarının yaptığı gibi sloganlara dayalı teslimiyetçi ya da retçi bir tavır değil, akılcı bir yaklaşım ortaya koyduk. Arkadaşlarımız bir çalılma yaptılar, olumlu yanlarını da olumsuz yanlarını da, çözüm önerilerimizi de kamuoyu ile paylaştık. Bu nasıl oluyor? Halkın Partisi bunu yapacak kadrolara sahiptir, farklı isimlerin katkısıyla oluyor. Kuşkusuz bu ‘partiye destek veren ve şu anda içinde olan isimler’ ile sınırlı değildir ve sınırlı kalmayacaktır. Ülkesini seven, partizanlığa karşı durabilecek olan, yolsuzluğu-hukuksuzluğa bulaşmamış olan herkese bu parti açıktır. Bugün işinin ehli olan ve katkı koymak isteyen herkes bu partiye değil, bu ülkeye katkı koymak için bizimle irtibata geçebilir. Derdimiz memleketimizdir. Çıkan anket sonuçlarıyla bizler bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da rehavete kapılmayız, kapılmayacağız. Çalışmaya devam edeceğiz”.