Kışlaların adı değişti ve 8 Generalin ismi de silindi. Generaller arasında, 1971’de Mahir Çayan operasyonunu yürüten Orgeneral Celal Bulutlar da var.

Orgeneral Mustafa Muğlalı ile başlayan tartışmada, toplam 8 Generalin ismi kışlalardan silindi. Bu Generaller arasında 1971’deki Mahir Çayan operasyonunu yöneten, Orgeneral Celal Bulutlar da bulunuyor.

THKP-C örgütü üyesi Çayan ve arkadaşları, polisle silahlı çatışma sonrası, İstanbul-Maltepe'de bir eve girerek Sibel Erkan adlı kızı rehin almışlardı. 51 saatlik direniş sonrası, 1 Haziran 1971’de yapılan operasyon sonucu Hüseyin Cevahir ölmüş, Mahir Çayan yaralı olarak yakalanmıştı.



Bu operasyonu o dönemde 2. Zırhlı Tugay Komutanı olan Celal Bulutlar yönetmiş ve megafonla ‘’Teslim Ol’’ çağrısı yapmıştı. Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan Bulutlar, Orgeneral rütbesinden emekli oldu ve 2006’da hayatını kaybetti. Cezaevinden kaçan Mahir Çayan ise,Tokat Kızıldere köyü baskınında öldü.

DİĞER İSİMLER

Kışladaki isimleri değiştirilen Generaller arasında, Atatürk tarafından görevde alınan Kenan Dalbaşar’ın yanı sıra, Kara Kuvvetleri Komutanı Ali Keskiner, 3. Ordu Komutanı Selahattin Demircioğlu, İzmir eski Valisi Muzaffer Tuğsavul, İstanbul eski Belediye Başkanı Ecmel Kutay da var.

Kenan Dalbaşar Kışlası Şehit Er İbrahim Caran, Mustafa Muğlalı Kışlası Şehit Başçavuş Erkan Durukan, Ecmel Kutay Kışlası Şehit Er Ali Tekin, Ali Keskiner Kışlası Şehit Üsteğmen Mustafa Solak olarak değişti. Alp Ölmez Kışlası Şehit Uzman Çavuş Yılmaz Demir, Celal Bulutlar Kışlası Şehit Teğmen Serhat Karahasan, Selahattin Demircioğlu Kışlası, Şehit Üsteğmen İsmail Aksu, Muzaffer Tuğsavul Kışlasının adı da Şehit Asteğmen Hasan Ayçiçek olarak değişti.