NE OLDU BU SERDAR DENKTAŞ'A ???

Diyalog Gazetesi köşe yazarı Alihan Pehlivan’dan Serdar Denktaş için olay yaratacak yazı…

Bugünkü köşe yazısında Serdar Denktaş’ı değerlendiren Sarayönü lakaplı Gazeteci Alihan Pehlivan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş için UBP’li bakanların bile övgü dolu sözlerle bahsettiğini yazdı…

İşte o yazı….

Ne oldu Bu Serdar’a?

Son günlerde herkesindilinde “Ne oldu bu Serdar’a?” Şimdi herkes bu sorunun cevabını arıyor. Kimisine göre “bu son şansı” o yüzden bu kadar iyi oynuyor. Kimisine göre “iyi’miş gibi gözüküyor sadece” bir başka görüşe göre “zaten çok kimse kalmadı partide o yüzden rahat”

Kim ne derse desin kesin olan bir şey var şuan KKTC’de Siyasette Serdar Denktaş konuşuluyor. Hükümete o yön veriyor, o’nun açıklamaları gündem oluyor. Sadece Kuzey’de değil, günlerdir Güney’in de gündemi Serdar DENKTAŞ.

UBP’nin önemli bakanlarından bir tanesi ile konuşuyoruz. Diyor ki;  “100 üzerinden 99 değil adama 100 veriyorum. Yok, böyle bir şey, o kadar pratik o kadar çözüm üretici ki inanamıyoruz. Zaten hükümet sözcüsü gibi…”

UBP’li bakanın bu sözlerine şaşmak elde değil. DP’den bir bakanla Dr. Özdemir Berova ile konuşuyoruz. Berova;  “Her hafta genel sekreterin katılımı ile düzenli grup toplantısı yapıyoruz. Grupta aldığımız tüm kararlara herkes harfi harfiyen uyuyor. Şuan büyük bir huzur ve uyum var parti içinde. “

Eski Maliye Bakanı Birikim Özgür “biz borçlanmazdık” diyor ama aylardır reel sektör can çekiyordu. Devletin hatasını reel sektör bedeli ile ödüyordu. Denktaş, borçlandı, borç yükünü devletin sırtına koydu ama en azından reel sektörü rahatlattı. Eğer bir iki ay daha bu sıkıntı devam etmiş olsaydı, görecektik ardı ardına gelen iflasları…

Piyasaya can verdi hayat verdi. Yetmedi, hemşire alınacak dedi, alınıyor. Yetmedi, Rumlara okkalı bir cevap verip Güney’in siyasetçilerini perişan etti.

UBP’li bürokrat, UBP’li bürokratı koltuğundan yaka paça atarken emir verdi “DP’li bakanlıklara resmi atama olana değin, atama bekleyen bürokrat, bakanlıkların kapısından içeri girmeyecek” diye.

Turizme, Turizmin duayeni sayılacak müsteşar atadı, diğer atamaları da son derece yerindeydi. Kimse “gık” diyemedi.

Toplumun rahatsızlık duyduğu, devletin sırtında büyük bir yük olan RHA’lara ilk kez birisi neşter vurma hazırlığında.

Ne diyordu Gezici “Halkın Partisi birinci en çok oylarını artıracak olan ise Demokrat Parti”

Sabahın 6,30’dan Bakanlıkta. 8.30’a kadar müsteşarla kafa kafaya verip çalışıyorlar. Sonra bakanlık işleri falan derken saat 16’dan 20’ye kadar vatandaşı dinliyor bakanlıkta.

Ne kadar daha çeker, ne kadar daha gider bilemem. Bildiğim bir şey varsa sokaktaki, meclisteki, Güney’deki Anavatan’daki herkes hem Serdar’ı konuşuyor hem soruyor;Ne oldu Bu Serdar’a?

Not:UBP’li bakanın adını spekülasyonlara mahal vermemek için yazmadım...A.P