Eroğlu ile Özgürgün Gencay Eroğlu’nun ‘Müsteşarlığı’ için anlaştı

Uzun bir süredir Gençlik Dairesi Müdürlüğünü başarılı bir şekilde yürüten ve yaptığı icraatlar ile takdir toplayan Gencay Eroğlu’nun görevden alındıktan sonra kızışan siyaset arenasında Eğitim Bakanlığına ‘Müsteşar ‘ olarak atanacağı öne sürülüyor.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgide, eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun dün UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü ikametgâhına çağırarak, Gencay Eroğlu ile ilgili olarak izah istediği öğrenildi.
Eski Cumhurbaşkanı, UBP eski Genel Başkanı Derviş Eroğlu ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün Gençlik Dairesi Müdürlüğünden alınan Gencay Eroğlu’nun Eğitim Bakanlığına ‘Müsteşar’ olarak atanması konusunda anlaşmaya vardıkları ileri sürülüyor.

Eroğlu ile Özgürgün arasında varılan mutabakat çerçevesinde Eroğlu’nun UBP Kurultayında Hüseyin Özgürgün lehine tarafsız kalacağı, hatta kazanması konusunda hafiften destek vereceği buna mukabil Özgürgün’ün de Gencay Eroğlu’nun müsteşar olarak atanmasına hayır demeyeceği öne sürülüyor.
Gencay Eroğlu’nun Eğitim Bakanlığına Müsteşar olarak atanması konusunda ‘Eğitim Bakanı’ Kemal Dürüst’ün de mutabakatının sağlandığı izinde olan Eğitim Bakanlığı Müsteşarının görevden alınarak yerine Gencay Eroğlu’nun Müsteşar olarak atanacağı öğrenildi. 

Kaynak : Taner Ulutaş