Başbakan ve UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, kurultay çalışmalarında kendisine destek verdiğine ilişkin iddiaları kabul etmedi. İrsen Küçük “Böyle bir şey söz konusu değildir” dedi.
    Küçük, “Ankara, UBP kurultayında sizden başka adayların olmasını istemiyor mu?” şeklindeki bir soruya “Ankara’nın bizden istediği ekonomik gidişat ve istikrarın sağlanması, halkın refah seviyesinin yükselmesidir. Ankara, Kıbrıs’ta bir siyasi partinin seçimleriyle neden ilgilensin?  Adaylarına yönelik bir açıklama ya da mesaj söz konusu değildir” yanıtını verdi.
  

Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın son Kıbrıs ziyaretinde kurultay öncesinde size açık destek verdiği söyleniyor. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?

İRSEN KÜÇÜK: Bu soru devamlı sorulan bir soru oldu. Açıkçası kurultaya oldukça uzun bir zaman var. Bilindiği gibi kurultaylar iki yılda bir yapılır ve kurultayın yapılması için yaklaşık altı ay kadar bir süre var. UBP’nin büyüklüğünden dolayı kurultay çalışmaları da erken gündeme geldi ve sürekli olarak konuşuluyor. Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ülkemize ilk gelişi değil. Atalay’ın her gelişinde gündemde olan konu Kıbrıs konusu olmaktadır. Ülkenin ekonomik durumu göz önüne alındığında yapılan ziyaretler sonrasında bu dönemde daha iyi olduğu yönde söylemleri var. Ülkede bir istikrarın olduğu yönde açıklamaları var. Dolayısıyla bu istikrarın bozulmaması konusunun üzerinde duruyor. Beşir Atalay’ın kurultay çalışmalarında destek verdiği söz konusu değildir. Beşir Atalay’ın ülkemize yaptığı son ziyaret de normal ziyaretlerinden biridir. Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ülkedeki istikrarın devam etmesinden yana söylemleri ve ekonomide büyük bir değişimin olduğu yönde açıklamaları var.
 
 KADEM’in UBP’li delegelere yaptığı anketin sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İRSEN KÜÇÜK: İlk olarak, anketler nasıl soru sorulmasına bağlı değil, ikincisi örneklerin seçilmesine bağlıdır. Rasgele bir vatandaşa soruların yönetilmesiyle gerçekleştirilen bir anket olamaz. Sorunun yönetilmesi gereken, kurultayda söz sahibi delegedir. Bu soruların delegeye sorulması gerekiyor. Bin 400 ile bin 500 arsında delegemiz var. Bu delegelerin tümüne ulaşıldı mı? Anket sonuçlarına göre böyle bir sonucun yer alacağı daha önceden bilgim dâhilindeydi. Geçmişte yapılan anketlerde de üçüncü gösterilmiştim ama kazanan ben olmuştum. Tüm delegelere ulaşılan bir anketin sonuçlarını yorumlamak lazım.  Anket yapılacaksa delegeye gidilir ve onların tümüne sorulur.

 Kurultayın erken bir tarihe alınması söz konusu olabilir mi?

İRSEN KÜÇÜK: Parti yetki organlarıyla daha görüş alış verişi içinde bulunmadım. Yaptığım görüşmelerde bu konu hakkında değerlendirme yapmadım.
  
 Kurultay öncesinde başkanlık için adaylar çoğalırsa tavrınız ne olur?

İrsen Küçük:  Başkanlık için geçen dönemde üç aday çıktık. UBP’de ilk kez üç adayla bir seçim olmuştu ama Derviş Eroğlu’nun dönemlerinde bazen tek bazen de iki adaylı seçimler olurdu. Daha önceki seçimlerde bunun örneklerini ve sonuçlarını gördük.










KAYNAK : KIBRIS