Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele İlçe Başkanlığı, UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük himayesinde iftar yemeği düzenledi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, iftar yemeğine UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Ali Rıza Usluer, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milletvekilleri Ahmet Zengin ve Ejder Aslanbaba, İskele Belediye Başkanı Halil Orun, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, UBP İskele İlçesi Yönetim Kurulu Üyeler, UBP İskele İlçesi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Örgüt temsilcileriyle UBP’liler katıldı.

ASLANBABA

Kuran-ı Kerim’in okunmasından ve iftarın açılmasından sonra söz alan UBP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, Ulusal Birlik Partisi’ndeki birlik ve beraberliğin her yerde görüldüğünü, buna diğer siyasal partilerin gıptayla baktıklarını belirtti.

Aslanbaba, “Bizim bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece UBP hep iktidarda olmaya devam edecektir. Bu birlik ve beraberlik içerisinde UBP İskele İlçesi olarak partimizin geleceği, ülkemizin geleceği birlik ve beraberliğimizi koruyabilmemiz için partimizin Genel Başkanı ve Başbakanımız İrsen Küçük’ün etrafında toplanmış bulunuyoruz. 21 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştireceğimiz olağan kurultayımızda da Sayın Genel Başkanımızın yanında olacağız. O gün güneş her zaman olduğu gibi daha parlak ve daha güzel doğacak, bizi daha aydınlık yarınlara götürecek. Bunun için birlik ve beraberliğimizi bozmadan, kurultayımızda kimseyi kırmadan, partimizi ve ülkemizi düşünerek hareket ederek güneşin daha parlak doğmasını sağlayacağız” dedi.

USLUER

Daha sonra söz alan UBP İskele İlçe Başkanı Ali Riza Usluer ise konuşmasında, 1998’de İskele İlçe Başkanı olduğunu, daha sonra bazı nedenlerden dolayı bu görevden alındığını, yerine göreve getirenlerin daha sonra partiyi terk ederek ÖRP’ye gitmesiyle aynı göreve yeniden çağrıldığını anlattı.

Usluer, “Boynumuz partimiz için kıldan incedir. Bu görevi yeniden seve seve kabul ettim. Bu güne kadar da bu görevi ifa etmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyim. Şimdi her iki yılda bir yapılmakta olan olağan genel kurultayımızın çalışmaları içerisindeyiz. Bu kurultayımızda şu anda partimizin Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın İrsen Küçük’e, 2010 yılında gerçekleştirilen kurultayımızda olduğu gibi yeniden tam destek verme kararı aldık. 21 Ekim’de yapılacak olağan kurultayımızda Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız İrsen Küçük’e İlçe olarak aldığımız bir karar gereği tam destek olacağız” dedi.

KÜÇÜK

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük iftar yemeğindeki konuşmasında, 21 Ekim 2012 tarihinde yapılacak olan UBP Olağan Kurultayı çalışmalarının devam ettiğini, kendisinin iki yıl önceki kurultayda yine aday olduğunu ve İskele İlçesinin de yine desteklerini aldığını, şimdi yeniden kendisine destek olunduğu için mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.


Küçük, “UBP her zaman her seçime hazır konumunu devam ettirmektedir. Her iki yılda bir kurultayını aksatmadan gerçekleştiren hemen hemen tek siyasal parti Ulusal Birlik Partisi’dir. Bununla da her zaman için övünüyoruz iftihar ediyoruz. Bu övünmemiz sizlerden, UBP’lilerden aldığımız güçledir. Bu güçle her zaman için halkın hizmetinde, partimizin hizmetinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İrsen Küçük, UBP’nin tüm örgütleriyle birlikte ülke hizmetlerini devam ettirdiğini, partisinin etkin çalışmalarından gocunan siyasal partilerin çok olduğunu kaydetti.

“CTP gibi, DP gibi partiler zaman zaman aldıkları iktidar görevini götüremediklerini” belirten Küçük, 1994’te ve 2004’de CTP-BG’nin halktan almış olduğu emaneti tamamlamadan yarıda bıraktığını, UBP’nin tarihinde ise aldığı emaneti sonuna kadar tamamlamadan bırakma diye bir olay olmadığını kaydetti.

Başbakan İrsen Küçük, UBP kurultayının esas hedef olmadığını, kurultayların tüzük gereği her iki yılda bir yapıldığını ana hedefin 2014 yılında yapılacak Genel ve Yerel Seçimler olduğunu ifade etti.

Küçük, “2014 yılında yapılacak olan genel seçimlerde partimizi yeniden tek başına iktidar yapmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Biz hizmetlerimizi ada genelinde UBP olarak hiçbir bölge farkı gözetmeden sürdürüyoruz. Bu İskelemiz için de geçerlidir. Amacımız İskelemizi tam anlamıyla gerçek bir ilçe durumuna getirmek, dolayısıyla hizmetleri İskele halkının ayağına getirmektir. Halkımız bu hizmetlere layıktır” dedi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, ülkede gerçekleştirilen tüm projelerde UBP’nin damgası bulunduğunu, 2000’li yıllarda İskele İlçesinde, Bafra bölgesinin turizm bölgesi ilan edilmesiyle muhalefetin buna karşı çıktığını da anımsatarak, “Bakınız biz muhalefeti dinlemeden burayı turizm bölgesi ilan ettik ve bugün buradaki turizm tesislerini Bafra’mızda görmekteyiz. Yapılan eserlerin yanında yenilerinin de yapımı devam etmektedir. Yörede turizmin yanında üniversite kampüslerinin açılması diğer turizm yatırımlarının çoğalması bu yörede öngördüğümüz hizmetlerdir” ifadesini kullandı.

Küçük şöyle konuştu:

“ Hizmetlerimiz UBP kadrolarıyla halkımıza ulaşmaya devam etmektedir. Birlik ve beraberliğimizi çekemeyenler vardır. Biz UBP olarak birlik ve beraberliğimizi sürdürmek isteriz. Her şeye rağmen de bu birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, bozdurmayacağız. Çünkü UBP dimdik ayakta durarak 2014 yılında yeniden tek başına iktidar olması için da hep birlikte tüm çalışmalarımızı ortaya koyacağız.”