İrsen Küçük, Özelleştirme Yasası’nın geçtiğini, Cumhurbaşkanı’ndan da onay aldığını ancak Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia eden bazı çevrelerin Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu anımsatarak, bunun sonucunu beklemek gerektiğini söyledi. 
Küçük, konunun çok tartışıldığını dolayısıyla sendikaların bunu yeniden gündeme getirmesinin yersiz olduğunu ifade etti. 

Başbakan İrsen Küçük, özelleştirme çalışmalarının mahkemenin sonucunu bekleyeceğini söyledi.
Küçük, Bakanlar Kurulu öncesinde yaptığı açıklamada, Başbakanlık önünde dün sabah gerçekleştirilen eylemler ve Özelleştirme Yasası’yla ilgili sorulara cevap verdi.

Başbakan İrsen Küçük, Elektrik Kurumu’nun özerkleştirilmesi konusunda bir gelişme olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü, ilgili sendikanın da bir yasa çalışması olduğu bilgisine sahip bulunduğunu ancak bu çalışmanın henüz kendisine intikal etmediğini; intikal ettikten sonra inceleyeceklerini kaydetti. 
“Yasa kendisine gitti de bekletiyor” şeklinde bazı yorumlar yapıldığını da belirten Küçük, “Halbuki henüz yasa bana ulaşmış değil” dedi. 
Küçük ayrıca, dün, Muhtarlar Birliği yetkililerinin kendisini ziyaret ederek muhtarların ödenekleri konusunda yaşanan sıkıntıları anlattıklarını belirtti. 
Muhtarlara, 1 Ocak’tan itibaren verilmesi kararlaştırılan 600 TL’lik ödenek konusunda yaşanan yasal sıkıntının ortadan kaldırılması için çalışma başlatıldığını açıklayan Küçük, gereken yasal değişikliğin yapılarak, muhtarlara ilk kez başlattıkları devlet katkısının 1 Ocak’tan itibaren verilmeye devam edileceğini söyledi.












KAYNAK : KIBRIS