Başbakan İrsen Küçük, Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarına bir aylık maaşlarının bugün hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Başbakan Küçük, hükümetin, belediyenin içine girdiği mali krizden dolayı iki ayı aşkın bir süredir ödenemeyen Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarına maaşlarının ödenebilmesi için yoğun çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Küçük, hükümetin, 1 aylık maaş için gereken kaynağı, yasal çerçevede temin ederek bugün itibarıyla LTB hesaplarına aktaracaklarını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Küçük, BES Başkanı ve heyeti ile cumartesi yapmış olduğu görüşmede eylemin kaldırılması için kendisinden iki maaş ödemesi  talebinde bulunduğunu söyledi. Küçük, “Ancak kendilerine bir maaş ödemesi için katkı yapabileceğimiz taahhüdünde bulunmama rağmen, bugün yapılan açıklamalarda çarşamba gününe kadar iki maaş ödenebileceği yönünde ifadeler yer almıştır. Bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine getirmek isterim” dedi.

Başbakan İrsen Küçük, ayrıca cuma günü yaşanan sel baskınlarının yol açtığı kirliliğin kaldırılması yönündeki girişimlere, eylemde olmalarına rağmen olumlu yaklaşan LTB çalışanlarına ve Belediyeler Birliği’ne teşekkür etti.


Küçük, şöyle devam etti:

“Yine girişimlerim sonucunda, okulların ve hastanelerin çevresindeki çöplerin toplanması yönündeki taleplerimi de olumlu bulan BES, bu bölgelerdeki çalışmalara yardımcı olarak katkı koymuşlardır. Çalışmalarda Belediyeler Birliği’nin girişimi ile birçok belediyenin katkısı sağlanmıştır. Bu vesileyle, Belediyeler Birliği’ne yardımları için, Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarına yardımları ve iyi niyet gösterdikleri için teşekkürlerimi sunarım”.