KÜÇÜK: “HÜKÜMETLER ARASI VE SAYIN ERDOĞAN İLE İLİŞKİLERİMİZ EN İYİ DÜZEYDE VE BU KKTC’NİN GELECEĞİ İÇİN GARANTİ DEMEK”

“BARIŞ HAREKATI KIBRIS TÜRKÜ’NÜN TOPYEKUN KATLEDİLMESİNİ ÖNLEDİ”

Başbakan İrsen Küçük, anavatan Türkiye ile ilişkilerin en iyi düzeyde bulunduğunu ve bunun KKTC’nin geleceği için “garanti” anlamına geldiğini vurguladı.

Küçük, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere ülkede bulunan TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’i kabul etti.

Küçük, kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, KKTC’ye çok olumlu destek verdiğini ve problemlerine karşı kararlı durmalarını sağladığını söyledi.

Başbakan şöyle dedi: “Çalışmalarımızı her zaman için kararlılıkla sürdürüyoruz. Hükümetler arası ilişkilerimiz ve sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerimiz en iyi düzeyde gidiyor. Bu KKTC’nin geleceği için garanti anlamına geliyor. KKTC’ye yaptığınız desteğin devamlı olacağını biliyoruz. İlişkilerimiz kardeşlik ilişkisidir. En iyi şekilde sürdürülecektir. Haklı bir Barış Harekatı yapıldı. Türkiye’nin 1960 anlaşmalarındaki garantörlüğünden kaynaklanan bir müdahaledir. Kıbrıs Türkü’nün katliamdan kurtulmasını sağlayan Barış Harekatı’dır. Kıbrıs Türkü’nün topyekun katliamını önledi. Güney’de de darbeyi sona erdirdi, Yunanistan’a demokrasi ve özgür seçim getirdi.

1974’te Mutlu Barış Harekatı oldu. Şimdi ise hep birlikte ekonomiyi anavatanla ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Komşularla boy ölçüşecek duruma gelmek için en büyük projeyi hayata geçiriyoruz. Bu, 7 Mart 2014’te hayata geçecek. Anavatandan gelecek 75 milyon metreküp su ekonomiye çok katkı yapacak. Elektrik konusunda çalışmalar var. Su ve enerji çok önemli. Anavatanımız bunları gönderiyor. Bu su Barış Suyu olacaktır. Bu katkılardan dolayı anavatana, hükümetine çok teşekkür ederiz.”

Başbakan ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dilen getirerek, “KKTC’nin kapıları kendilerine her zaman açıktır” dedi.

ATALAY: “KIBRIS TÜRKÜ’NÜN HAYAT STANDARDININ GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“KKTC’NİN GELECEĞİ ÇOK DAHA İYİ OLACAK… UYUMLU PROGRAMLA REFORMLARI SÜRDÜRÜYORUZ”

Lefkoşa, 20 Temmuz 12 (T.A.K.): Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin tüm kurumlarıyla Kıbrıs Türkü’nün önemli bayramını kutlamak için KKTC’de bulunduğuna dikkati çekti ve bunun iki ülke arasındaki birlikteliğin ispatı olduğunu söyledi.

Başbakan İrsen Küçük’ün, kendisini ve TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’i kabulünde açıklama yapan Atalay, Kıbrıs Türkü’nün 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 38’inci yıldönümünü tüm Türkiye adına içtenlikle kutladığını belirterek, daha nice yıldönümleri diledi.

Atalay, her yıl, Kıbrıs Türkü’nün hayat standardının yükselişine şahit olduğunu da dile getirerek, bunun daha da güçlenmesi için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gerek Kıbrıs Türkü, gerekse Türkiye halkının barışçı yapısına vurgu yapan Atalay, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın dahi bir “Barış Harekatı” olduğunun altını çizdi.

“KKTC’nin geleceği çok daha iyi olacak” diyen Atalay, uyumlu bir program dahilinde yürüttükleri ekonomik reformların ülkeyi daha da güçlendireceğini söyledi.

Atalay, güçlü bir Türkiye’nin her zaman Kuzey Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını da vurguladı.