“ÜLKEMİZİN KONULARINI, UYGULANMAKTA OLAN PROJELERİ VE 2013 YILI ÇALIŞMALARININ HIZLANDIRILMASI KONULARI ÜZERİNDE DURDUK”

KÜÇÜK HAYAT PAHALILIĞI ORANININ MAAŞLARA YANSIMASININ 100 TL’NİN ALTINDA OLMAMASI  KONUSUNDA MUTABAKATA VARDIKLARINI AÇIKLADI

Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, ülke konuları, uygulanmakta olan projeler  ve 2013 yılı çalışmalarının hızlandırılması konuları üzerinde durduklarını söyledi.

Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da katıldığı Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile  yaklaşık 1,5 saat süren görüşmesinin ardından İstanbul Atatürk Havalimanı Konukevi’nde, KKTC’ye hareketinden önce TAK ve BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 yılı son randevusunu KKTC’ye ayırdığını ifade eden Başbakan Küçük,  Türkiye’nin KKTC’ye verdiği önemi bir kez daha görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Başbakan Küçük, 2012 yılında KKTC ile ilgili yapılan çalışmaları  bir kez daha gözden geçirdiklerini ifade ederek, Güney Kıbrıs’ta ekonomik kriz devam ederken KKTC’de Aralık ayı ve 13’üncü maaşların ödenmesinin gününde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Başbakan Küçük, görüşmede  2013 yılında gerçekleştirilecek  çalışmaları ele aldıklarını kaydederek, Türkiye’den getirilecek suyun dağıtımıyla ilgili KKTC’deki ana isale hatları ile ilgili ihalenin bir an önce başlatılması konusunda mutabık kaldıklarını aktardı.

Küçük, Türkiye’den su ile birlikte elektrik enerjisi getirilmesi üzerinde de durduklarını, iki projenin at başı götürülmesi  konusunu ifade ettiklerini belirtti. Küçük, 2013-2015 Ekonomik Programı içerisinde yer alan e-devlet  çalışmalarının hızlanması konusunu da ele aldıklarını söyledi.

Başbakan Küçük, devletin, kamu bankalarına olan borçlarının  ödenmemesinin sıkıntı yarattığını ve faiz oranlarını da yükselttiğini ifade ederek, bu borçların ödenmesi için ekonomik programa konan ödeneğin ilk dilimi olan 100 milyon TL’nin  serbest bırakılması konusunu da ele aldıklarını kaydetti.

6 aylık hayat pahalılığının Ocak  ayı maaşlarına yansıtılacağını söyleyen Başbakan Küçük, Aralık ayı enflasyonunun henüz açıklanmamış olmasıyla birlikte  hayat pahalılığı oranının maaşlara yansımasının 100 TL’nin altında olmaması  konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan ile 1 saat 20 dakika, devamında da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile 45  dakika daha görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Küçük, “KKTC açısından  çok önemli bir görüşme olmuştur” dedi.

Başbakan Küçük, görüşmede ayrıca  ihalesi yapılmış 4 yolun temel atma töreninin Ocak ayı içerisinde yapılması konusunda da mutabakata vardıklarını kaydetti.

Başbakan Küçük, sağlık kontrolünden geçmesiyle ilgili olarak da  “Ciddi değildi, ayağımda sıkıntı olmuştu. Onun kontrolünü yaptırdık. Müdahale gerektirmediği anlaşıldı. Doktorlar, ilaç tedavisiyle çözülebileceğini söylediler. Onların tavsiyesine uyacağız” dedi.

Başbakan Küçük, KKTC ve Türkiye halklarının yeni yılını da kutladı.