Başbakan İrsen Küçük, Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Dernak Başkanı Uğur, ziyarette yaptığı konuşmada,  beraberindeki heyeti tanıtarak derneği çalışmaları hakkında Başbakan Küçük’e bilgi verdi.

Anamur’un KKTC’ye en yakın nokta olmasına rağmen bugüne kadar ekonomik ilişkilerin istenilen düzeyde olamadığını, gelecek dönemlerde gerek bilgi birikimi, gerekse ekonomik imkanlarını paylaşabileceklerini anlatan Uğur, işbirliği olanaklarının artırılmasının yararları üzerinde durdu.

Uğur, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı çerçevesinde müşterek etkinlikler düzenlemek istediklerini de belirtti.

Heyete, Çiftçiler Birliği Başkanı Ali Can Kabakçı eşlik etti.

BAŞBAKAN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise, Türkiye ile ilişkilerin en üst düzeyde olduğunu ancak Anamur’un farklı bir yeri olduğunu vurgulayarak, Anamur ile geçmişe dayanan önemli, anlamlı ilişkileri bulunduğunu kaydetti.

1963 olaylarında Türkiye’de tahsildeyken Erenköy’e çıkan öğrenciler arasında bulunduğunu ve çıkış yerlerinin Anamur olduğunu anımsatan Küçük, sonraki yıllarda Kıbrıs’la ilgili direnç gücünü artırmak amacıyla Anamur’da radyo istasyonu da kurulduğunu anlattı.

Yıllardır devam eden bu yakınlığın, asrın projesi olarak anılan Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi projesiyle daha da pekişeceğini belirten Küçük, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’ye de müteşekkir olduğunu, ancak Anamur halkına ayrıca teşekkür ettiklerini vurguladı.

Bu çerçevede Anamur ve Geçitköy’deki baraj inşaatlarının sürdüğünü de kaydeden Başbakan Küçük, Türkiye’yle kopmaz bağların daha da güçlü hale geleceğini, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında  müşterek etkinlikler de yapılabileceğini söyledi.

Başbakan Küçük, Anamur’daki muz ve çilek alanlarındaki üretim faaliyetlerine de değinerek,  gerek tarım gerekse turizm alanında karşılıklı işbirliğinin yararlı olabileceği üzerinde durdu.