Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Yönetim Kurulu, bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi’ne giderek, “Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Birlikleri Federasyonu Yasa Tasarısı”na karşı başlatmış olduğu üç günde 3 bin imza kampanyasından topladığı imzaları Meclis Başkanlığı ve siyasilere iletecek.

Ziyaret sırasında yapılacak “göz göze gelme eylemi” ile siyasilerden bu yasanın desteklenme gerekçesini açıklamaları talep edilecek.

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, yaptığı açıklamada, bugün Cumhuriyet Meclisi’ne gitmelerindeki amacın Bakanlar Kurulu’nun Cumhuriyet Meclisi’ne ivedi olarak görüşülmesi talebiyle gönderdiği “Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Birlikleri Federasyonu Yasa Tasarısı”na karşı çıkmak olduğunu ve göz göze gelme eylemi çerçevesinde yasa tasarısını destekleyen siyasilerle göz göze gelerek, söz konusu yasa tasarısını destekleme gerekçelerini öğrenmek amacında olduklarını ifade etti.

Tulga, ayrıca bugün Cumhuriyet Meclis Başkanlığı ve siyasilere söz konusu yasa tasarısına karşı başlatmış oldukları üç günde 3 bin imza kampanyasından topladıkları imzaları da ileteceklerini ifade etti. 

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası yönetiminin, 8 Mayıs Salı günü sabah saat 9.30’da ise Cumhuriyet Meclisi’nde bulunan tüm milletvekillerine konuyla ilgili detaylı bilgi vermek ve milletvekillerinin görüşlerini paylaşmak amacıyla K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda kahvaltılı toplantı düzenleyeceği de bildirildi.