Merkezi Cezaevi’nde örgütlü KTAMS, cezaevindeki personel eksikliği ve teşkilat yasası ile ilgili Mayıs ayı başına kadar somut adım atılmaması durumunda üyeleriyle birlikte karar alarak eylem sürecini başlatacağını bildirdi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yazılı açıklamasında, daha önce İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na cezaevi çalışanlarının sorunlarıyla ilgili hem yazılı hem de sözlü olarak bilgi verdiklerini, bugün de Cezaevi Müdürü Salahi Hoca ile görüştüklerini ve özellikle personel eksikliği konusunu ele aldıklarını kaydetti.

Kaptan, Bakan Çavuşoğlu ile yaptıkları görüşmenin üzerinden iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen herhangi bir girişim yapılmadığını savundu.

Özellikle personel eksikliğinden ötürü hem çalışanların hem de cezaevinin güvenliğinin yetersiz kaldığını ileri süren Kaptan, ayrıca çalışanların görev, yetki ve sorumluluklarıyla ilgili çağdaş bir teşkilat yasasının da 14 aydan beridir İçişleri Bakanlığında bekletildiğini öne sürdü.

Kaptan, bu çerçevede bugün kadın gardiyanlarla birlikte Cezaevi Müdürü Salahi Hoca ile görüştüklerini ve özellikle personel eksikliğini gündeme getirerek Mayıs ayı başına kadar bu sorunun çözümlenmesi için süre verdiklerini belirtti.