Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki statükoculara da değişimcilere de elma şekeri dağıtttığını ileri sürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin konuşma yapıyor:

ESENYURT'TA HAYATINI KAYBEDEN 11 İŞÇİ

Milyarlarca liralık yatırım yapanların, alın teriyle geçinenlerin hayatını bu kadar ucuza saymalarını asla kabul etmeyiz. Ay sonu üç kuruş harçlık bekleyen yuvruları açıkta bırakmayız. Esenyurt'taki bu hazin olayın yakın takipçisiyiz. Müfettişlerimiz derhal harekete geçtiler. Bu olayda sorumluluğunu bulunanlar adalete teslim edilecektir. Bu hadiselerin tekrar etmemesi için tedbirleri sıklaştıracağız. Çalışma bakanıma da gerekli direktifleri verdim. Bir kez daha yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. 

İSRAİL'E SERT TEPKİ

İsrail Gazze'de insanları öldürmeye devam ediyor. Şu ana kadar 23 Gazzeli kardeşim hayatını kaybetti. Bunlar 
Afganistan'da Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla başlayan olaylar 16 Afgan'ın öldürülmesiyle sürüyor. Hem Gazzeli hem Afgan şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Filistin'de yavaş ama sistematik bir katliam sürdürülüyor. 

İşlenen tüm cinayetlerin insanlığın geleceğine dair umutları katlattığını ifade ediyoruz. Ortadoğu'da çocuklar katledilmeye devam ediyor. Umudumuzu muhafaza etmeye sürdüreceğiz. Biz dik durmaya ve doğruları söylemeye devam edeceğiz.

İsrail vatandaşları Filistinlilere karşı soykırıma karşı çıkmalı, devlet terörüne son vermesini istemeli.

Bazı medya gruplarının Gazzeli direnişçileri militan olarak takdim etmelerini anlamakta zorlanıyorum. Onlar militan, terörist değil topraklarını korumak isteyen direnişçilerdir. 

SARKOZY'NİN TAVRI TEHLİKELİ

Erdoğan konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye de mesaj verdi. Erdoğan, "Bu hassas süreçte bazı ülke devlet başkanlarının da son derece sorumsuz, tehlikeli tutum takındıklarını görüyoruz. Sarkozy 1915 olaylarını seçim malzemesi olarak gündeme getirdiğinde bunun ayrımcı bir girişim olduğunu ifade etmiştik. Sarkozy daha tehlikeli bir tavır izlemeye başladı. Fransa'da devlet başkanlığı seçimleri öncesinde bizzat devlet başkanlığı tarafından yabancı düşmanlığı pervasızca tahrik ediliyor. Ülkesindeki yabancılara yönelik tehdiktar açıklamaları, AB'nin evrensel değerlerini hedef alan son derece tehlikeli açıklamalardır. Fransa'da yabancı düşmanlığının sergilenmesi insanlık adına utanç verici bir gelişmedir. Seçim kazanmak uğruna yabancı düşmanlığını, islamafobiayı körüklemek çok büyük sorumsuzluktur" diye konuştu.

'ELMA ŞEKERİ POLİTİKASI'

Erdoğan, Meclis'te kavgalı geçen 4+4+4 yasa teklifiyle ilgili olarak şunları kaydetti: "Maruz kaldıkları saldırılardan dolayı vekillere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. CHP'nin şiddete dayalı tahrikkar ve zorbalık üzerine kurulu muhalefetine değinmeden önce eğitime ilişkin birkaç hususu paylaşmak istiyorum. Dikta rejimleri tarih boyunca eğitimi, okulları kendileri için bir kaynak olarak gördüler. Diktatörler için farklılık her zaman tehlikeli olmuştur. Okulları bir formatlama merkezi olarak görmüştür. 1940'lı yıllarda okulların kışla mantığıyla nasıl dizayn edildiğini, nasıl tek tip çocuk yetiştirme faaliyetinin yürütüldüğünü bu millet iliklerine kadar yaşadı. CHP bu ülkede Kur'an kurslarını kapattı. CHP bu ülkede camileri kapattı. Hayır desinler, belgeleri var. CHP milletin dinini öğrenmek için okuduğu en temel eserleri, Elif Ba cüzlerini yasakladı, toplattırdı. Bırakınız camileri evlerde dahi çocukların din eğitimi almalarının önüne geçildi. Evlerden toplanan kitaplar yakıldı. CHP kendi ideolojisi dışındaki her bilgiye engel koydu. Ezanı Türkçe okutma yarışına giren bu CHP zihniyeti değil mi? Ezanı farklı yapıya kaydırmak isteyen CHP zihniyeti değil mi? CHP Genel Başkanı ciddi gel-gitler yaşıyor. Buna bizde şöyle denir, Elma şekeri politikası. Partisi içindeki statükoculara da değişimcilere de elma şekeri dağıtmaya çalışıyor. Kendi partisinin genel kurulundaki dosyayı almayıp, tekme tokat ağzına burnuna vurarak dışarı atıyorlar. Dersim katliamıyla da gurur duyuyor musun? Yasakladığınız kitaplardan dolayı gurur duyuyor musun? Bu ülkenin kanaat önderlerini ipe çektiğiniz için gurur duyuyor musun? "