DOWNER BUGÜN İKİ LİDERLE AYRI AYRI GÖRÜŞÜYOR

CUMHURBAŞKANI EROĞLU SAAT 15.00’DE DOWNER’I KABUL EDECEK

DOWNER BU SABAH DA HRİSTOFYAS İLE GÖRÜŞTÜ

DOWNER, SAAT 16.30’DA LEDRA PALACE’DA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Kıbrıs’a dönen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, temaslarına başladı.

Alexander Downer, bugün iki liderle, Kıbrıs müzakerelerinin geleceği açısından oldukça kritik kabul edilen ayrı ayrı görüşme gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Downer’ı saat 15.00’de kabul edilecek.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile bu sabah görüşen Downer, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile de görüşmesinin ardından saat 16.30’da, ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de basın toplantısı düzenleyerek, sürece ilişkin son gelişmeleri aktaracak.

Downer’ın bugünkü temaslarında, iki tarafın müzakerelerle ilgili ortak bir irade oluşturup oluşturamayacağına bakması bekleniyor.

İki lider, devam eden Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde en son, Downer’ın New York ziyareti öncesinde 29 Mart’ta bir araya gelmişti. Liderlerin, planlanmış herhangi bir görüşmesi bulunmuyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, New York’ta Downer ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında, Türk tarafının müzakerelerin geleceği açısından ısrarla üzerinde durduğu çok taraflı konferans için yeterli ilerlemenin bulunmadığı tespiti yapmıştı.