Kazan Vadisi’de yoğunlaşan kara harekatı sürerken, sınır ötesinde de PKK hedeflerine de nokta atışları yapılıyor. Savaş uçakları sınır ötesindeki PKK inlerini bombalıyor, sınırdaki toplu birlikleri de hedefleri dövüyor.

Hakkari Çukurca’daki hain saldırının ardından başlatılan operasyonlarda terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 22 taburla 5 noktada yaptığı hava destekli operasyon, en fazla şehit verilen Keklikkaya üs bölgesinin de bulunduğu Kazan Vadisi’nde yoğunlaştı. Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden 2 günde 49 teröristin öldürüldüğünü açıkladı
24 şehit verdiğimiz Çukurca saldırısından hemen sonra başlatılan ve Çukurca’da Kazan Vadisi ve Işıklı Bölgesi’nde yoğunlaşan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Önceki gece silah ve top seslerinin susmadığı Çukurca’da sabahın erken saatlerinden itibaren 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’nda yine helikopter hareketliliği yaşandı. Skorksy helikopterleri Kazan Vadisi Bölgesi’nden sık sık Tugay’a asker indirip buradaki askerleri çatışma bölgesine götürdü. Bu arada Işıklı bölgesinde bir grup PKK’lı ile sıcak temas yaşandığı belirtilirken, 20. Sınır Jandarma Tugay’ında ambulansların hazır bekletildiği ve bazı askerlerin yaralı taşıdığı gözlendi.


Mağarada 7 ceset

Genelkurmay Başkanlığı, dün internet sitesinden yaptığı açıklamada hava destekli operasyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu: ‘’Çukurca bölgesinde sürdürülen operasyonda; 20 Ekim 2011 saat 23.00 sıralarında tespit edilen 10-15 kişilik terörist gruba, 22 Ekim 2011 saat 02.30-08.30 arasında Kazan Vadisinde tespit edilen 35 kişilik terörist gruba karşı önce topçu ve müteakiben Hava Kuvvetleri uçakları ile ateş açılmış, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği İnsansız Hava Aracı (İHA) görüntülerinden tespit edilmiştir. Bugün saat 15.00 sıralarında 35 teröristin cesedine ulaşılmıştır. Aynı saatlerde Kazan Vadisi/Cevizli bölgesinde ilk gün çıkan çatışmalarda öldüğü değerlendirilen 7 terörist cesedi bir mağara içerisinde bulunmuştur. Topçu ve Hava Kuvvetleri ile ateş altına alınan ve Kazan Vadisinde etkisiz hale getirilen 35 teröristin olduğu bölgeye, 22 Ekim sabah saatlerinde Özel Birliklerin helikopter ile sevk edilmesiyle başlatılan operasyonda bir grup terörist ile karşılaşılmış ve çıkan çatışma sonucu 7 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Sonuç olarak son iki günde toplam 49 terörist etkisiz hale getirilmiştir.


Sınır ötesi sürüyor

Ayrıca operasyon bölgesi dışında, 21 Ekim saat 21.10 sıralarında Şemdinli/Aktütün güneyinde 20-22 kişilik terörist gruba karşı önce topçu, akabinde Hava Kuvvetleri tarafından ateş açılmış, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği İnsansız Hava Aracı (İHA) görüntülerinden tespit edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yurt içinde ve sınırdaki birliklerimize yönelik eylemlerini önlemek maksadıyla; sınır ötesinde birkaç, yurt içinde iki ayrı bölgede başlatılan operasyonlar devam etmektedir. Ayrıca, icra edilen operasyonları desteklemek amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde hava harekatı sürdürülmektedir.’

Peşmerge nöbeti

Sınırın sıfır noktasında özel birliklerin operasyonları sürerken, Bölgesel Kürt Yönetimine bağlı ve bölgenin coğrafi yapısını iyi bilen özel eğitimli peşmergeler de, bir çok bölgede güvenlik önlemi aldı. Dağların doruklarında kayalıklar arasında kurdukları pusularda nöbet bekleyen peşmerge güçleri, sınır kesiminde yaşanan gelişmeleri uzaktan izliyor. Bölgesel Kürt Yönetimi askerlerinin yanı sıra, Irak merkezi hükümetine bağlı sınır muhafızları da konuşlandıkları bölgenin stratejik noktalarında gelişmeleri takip ediyor.

Teröre öfke dinmiyor

24 şehit verdiğimiz Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıya tepkiler sürüyor. Yurdun birçok kesiminde dün halk yine sokaktaydı. STK’ların başta olduğu birçok kurum tarafından düzenlenen mitinglerde bayrağı alan meydanlara çıktı, teröre lanet okudu. Saraybosna’da da teröre lanet mitingi yapıldı.

Bugün 2’de Taksim’de

Sosyal paylaşım sitesi facebook’ta da mitingler organize edildi. www.facebook.com /universitelilerbulusuyor adresiyle düzenlenne mitingler, bugün saat 14.00 ile 16.30 arasında Türkiye’nin birçok ilinde ve KKTC ‘de Girne’de yapılacak. İstanbul Taksim Meydanı’nda da saat 16.00’da bir araya gelinecek.

Siirt şehidi uğurlandı

Siirt’te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş’ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde 5 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Evli ve 2 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş’ın cenazesi evin önüne getirildiğinde ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne Adeviye Kocabaş, “Bin oğlum olsa da binini de askere gönderirim. Benim bir oğlum şehit oldu, binlerce evladım onu uğurlamaya geldi. Allah onlardan razı olsun. Vatan sağ olsun” dedi.