İktidardaki Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) en geç kasım ayının son haftasında yapılacak kurultayında genel başkanlık için yarışacak adaylar ‘kulis çalışmalarını’ başlattı.  genel başkanlık için adaylık koymayı düşünenlerin sayısı şimdiden 4’e ulaştı.
   Başbakan ve parti genel başkanı İrsen Küçük’ün yanı sıra, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre, adaylık konusunda delegelerin nabzını yokluyor.
   Gelişmelerden haberdar olan ve rakiplerini sıkı takibe alan Başbakan İrsen Küçük’ün ‘erken kurultay’ ve ‘erken seçim’ kozlarını elinde tuttuğu ve parti içi muhalefetin artması durumunda kurultay tarihini erkene alabileceği belirtiliyor.
   Genel başkanlığa adaylık düşüncesinde olan Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre de “Temmuz ayında yaşanacak gelişmeler, özellikle Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeler kurultay için belirleyici olacak. Kurultay tarihi öne alınırsa Eylül sonu veya Ekim’in ilk haftası için çağrı yapılabilir. Eğer tarih öne alınmazsa kasım ayının son haftasında kurultay toplanmalı”dedi.


Başka adaylar da çıkabilir

   UBP kurultayında aday olma düşüncesini doğrulayan Töre, şöyle dedi:
   “Bu konuyu diğer arkadaşlarım ve parti tabanıyla istişare ediyoruz. Başka bir adayı destekleme ihtimalimiz de vardır.Birden fazla aday çıkması parti içi demokrasiye yeni bir canlılığı ve heyecanı getirecek. UBP yeniden toparlanacaktır. Küsme, günceme, darılma, bir kenara çekilme kesinlikle doğru değildir.” 
   Töre “neden aday olmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: 
   “UBP’nin ulusal bir çizgisi vardır. Ulusal davada artık devlete, halka ve topraklarımıza sahip çıkmak gerektiğine inanıyorum. Anavatan Türkiye’ye de sahip çıkmak gerekmektedir. Türkiyesiz bu yolu yürüyemeyiz. 
Devletimizi de daha kalıcı hale getirmek için bazı adımların atılması zamanı geldiğine inanıyorum. Ulusal davda en büyük parti olan UBP’nin n silkinişe ihtiyacı vardır. Partinin ayağa kalkması gerekir. Bu da kurultayla birlikte gelecek olan bir harekettir. Pozitif bir ortam yaratıp halkı UBP etrafında kenetlememiz gerekir. Hem UBP parti tabanında, hem de halkımızda yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bir moral bozukluğu vardır. Yeniden motivasyon kazanma adına kurultayı, halkımız ve ulusal dava için bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Hem meclisin hem hükümetin daha iyi çalışması gerekir. Bu da uygun bir liderlikle uyum sağlayacak parlamento ve hükümet oluşumuyla meydana gelebilir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS