İktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) kasım ayında yapılması planlanan kurultayında kesin olarak aday olacağı bilinen Başbakan İrsen Küçük’ün ardından Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de resmen yarışa katılacağını açıkladı.
 Her UBP’linin içinde başkanlık adaylığı yattığını söyleyen Kaşif, “Benim de içimde bu arzu vardır. Bir süre ertelenmiş bir adaylık söz konusudur”dedi.
 abandan aldığı destek ve bazı milletvekillerinin teşvikiyle kurultayda Başbakan Küçük’ün karşısına aday olarak çıkacak olan Kaşif, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra karar aşamasına geldiğini belirtti.
   Kaşif, “Kurultaya dört ay vardır. Bu süre zarfında içten ve dıştan baskı gelirse adaylıktan çekilmeniz söz konusu olur mu?” sorusuna “Eğer bir adım atarsam, benim kitabımda geri dönmek yoktur” yanıtını verdi. Kaşif içten veya dıştan neden baskı gelsin ki? Demokrasiyle yönetilen bir ülkeyiz. Demokrasiyi hazmetmiş insanlarız. Böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum”dedi.


Kurultay salonunda konuşacağım

   Bakan Kaşif, önceki kurultayda da aday olduğunu anımsatarak bu süreçte adaylık süreciyle ilgili nedenlerini çok anlattığını ancak şimdi aynı davranışta bulunmayacağını söyledi.
   Adaylık nedenlerini ve hedeflerini açıklamaktan çekinen Kaşif, “Esas söyleyeceklerimi kurultay salonunda dile getireceğim” dedi.


“Takdir görevi verenlerde”

   Adaylığını açıklamasının ardından bakanlık görevini bırakması yönünde baskısı gelmesi halinde tavrı sorulan Kaşif, takdirin bu görevi kendilerine verenlerde olduğunu söyledi.
   Kaşif, şu an sağlık bakanlığı görevini yürüttüğünü ifade ederek “Bunu yaparken kendime yönelik veya kendimi bir yere taşımak için değil, insanlara hizmet vermek için çalışıyorum” dedi.
   “Hükümeti kurarken başbakan tayin, cumhurbaşkanı da onay verdi” diyen Kaşif, “Takdir yine bize bu görevi verenlerdedir” şeklinde konuştu. 
   Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Başbakan İrsen Küçük’ün aylar öncesinden başlayarak, hükümet icraatları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, bazı medya kuruluşlarıyla ilişkilerini hep kurultaya dönük olarak yürüttüğü iddialarını da yanıtladı.
   Kaşif, UBP’nin başbakanı dahil herkesin, öncelikle partisi ve ülke insanı için çalışması gerektiğini belirtti.


“İnsanlara doğrular anlatılmalı”

   Ülkedeki sıkıntılara da dikkat çeken Kaşif, dünyadaki ekonomik sıkıntıların varlığına işaret etti. Kaşif, Güney Kıbrıs’ın ekonomisinde yaşanan gerilemeyi de örnek göstererek “Biz şükrediyoruz ki; yanı başımızda anavatanımız var. Büyük desteğimiz var. Türkiye, bizim her türlü sıkıntımız ve derdimize çare olmaya devam ediyor” dedi.
   Kaşif, ülkedeki sıkıntıların aşılması için planlı ve programlı çalışılması hedeflerinin konması gerektiğinin altını çizdi.
   Her türlü sıkıntının insanlara doğru şekilde anlatılarak aşılabileceğine inanç belirten Kaşif, ekonomik sıkıntıdan dolayı sosyal sorunların da yaşandığını söyledi.
   Kaşif, sıkıntıları azaltmak için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek ülkeye yatırımın bu durumda önemine vurgu yaptı.
   Hükümetin bugüne kadar aldığı kararların arkasında durduğunu belirten Kaşif, bundan sonra alınacak bazı kararlar olabileceğini söyledi. Kaşif, “bazı kararlar” denilerek kastedilenin ne olduğunun sorulması üzerine “Hükümet oturup bunu değerlendirecek” yanıtını verdi.
   Kaşif, ayrıca geçtiğimiz günlerde taşocağı bölgesinde çıkan yangınla ilgili üzüntülerini de dile getirdi.Çok büyük doğa tahribatı olduğuna dikkat çeken Kaşif, halka da çağrıda bulundu.
   Kaşif, “Piknik yapanlar ateşlerini söndürmeli, yolculuk sırasında araçlarında sigara içme alışkanlığı olan kişiler –sigara içilmesini bir bakan olarak tasvip etmiyorum-izmaritlerini yola atmamalı” dedi.












kaynak : kıbrıs