Ulusal Birlik Partisinin 21 Ekim’da yapılacağı Genel Kurultayında aday olduğunu açıklayan UBP GaziMağusa milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif, UBP Güzelyurt İlçesi ile Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği ile Güzelyurt’taki esnafı ziyaret etti. Bakan Kaşif ilk olarak Güzelyurt UBP ilçesini ziyaret etti. UBP Güzelyurt ilçe başkanı ve UBP Güzelyurt milletvekili Ahmet Çaluda, UBP Güzelyurt milletvekili Türkay Tokel, UBP Güzelyurt Gençlik kolları başkanı ile Kadın kolları başkanı ve ilçe yönetimi ziyaret sırasında ilçede hazır bulundu. 


Kaşif; “Bölmek için değil birleştirmek için yola çıktım”

UBP Gazimağusa milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif, ziyarette yaptığı konuşmada geçen kurultayda da aday olduğunu 21 Ekim’de yapılacak olan kurultayda da tabandan gelen yoğun istek üzerine bir kez daha adaylığını açıkladığını söyledi. 

Kaşif sözlerini şöyle sürdürdü: “ Şahsi bir hırs yada tutku yüzünden aday olmadım, sizin gibi bende sıkıntıları görüyor  ve yaşıyoruz. Ben ve ekibim daha iyisini yapabileceğimize, sorunların çözümüne katkıda bulunabileceğimize inandığımız için bu yola baş koyduk.

Partimiz bir yenilenme  ihtiyacı içerisindedir.Eğer halkın yeniden desteğini almak, iktidarda kalmak istiyorsak bu değişimi yapabilmeliyiz. Ben tabanının ve halkın görüşünün de böyle olduğunu biliyorum, görüyorum. Parti ve hükümet yönetiminden kaynaklanan sorunlarımız var.UBP için bir özeleştiri yapma zamanıdır. Bazı şeyler iyi gitmiyor. Yeniden yapılanma ise ancak yeni bir ekip ve yeni bir vizyonla olur. Bize bu süreçte destek olacak olanı da olmayanıda aynı ölçüde seveceğiz ve kimseyi dışlamayacağız. Partide birlik beraberlik havasını sağlamak , ülkenin sıkıntılarını iyi bir kadro ve projelerle  aşmak üzere sizden destek bekliyorum. UBP Güzelyurt ilçe başkanı ve UBP Güzelyurt milletvekili Ahmet Çaluda’da kabulde yaptığı konuşmada “Ahmet Kaşif’in adaylığını açıklaması ile birlikte partiye bir hareket bir heyecan geldiğini söyledi ve Kaşif’e kurultay sürecinde başarılar diledi.

“Tarım politikaları gözden geçirilmeli “

Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği ziyaretinde üreticilerle görüş alış verişinde bulunan  UBP Gazimağusa milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif, “Güzelyurt deyince akla narenciye geliyor. Narenciye üreticilerinin sorunları vardır. Bu sorunları hep birlikte aşmak zorundayız. Türkiye’den gelecek olan su üretimi artıracaktır ama ürettiğinizi satamazsanız bir anlam ifade etmez. Gelecek olan su öncesinde tarım politikalarımızı da yeniden gözden geçirmek zorundayız. Sıkıntıları aşmak için birlikte hareket etmek , doğru çözümleri tartışarak bulmaya ihtiyacımız var. Bunun için de örgütlerin söylediklerine kulak vermeliyiz.” dedi. Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Gökhan Saraç’ta kabulde yaptığı konuşmada narenciye üreticileri olarak sıkıntılarının çok olduğunu ama çözülemeyecek sıkıntı olmadığına dikkat çekti ve Bakan Kaşif’e kurultay yarışında başarılar diledi.