KAŞİF “İAŞE DAĞITTIĞINA” İLİŞKİN HABERLERİ YALANLADI
“SOSYAL YARDIM DAİRESİ DEĞİLİZ. O İŞLERİN UZMANLARI VAR...”

Ulusal Birlik Partisi’nin yarın yapılacak ikinci tur kurultayının başkan adaylarından, Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, “Kimse merak etmesin, yapılan tehditler boşunadır. Kimse KKTC ile Anavatan Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesini engelleyemeyecektir” dedi.

Kaşif yazılı açıklamasında, bir gazetede yer alan “iaşe dağıttığına” ilişkin haberin tamamen yalan olduğunu belirtti ve “Biz Sosyal Yardım Dairesi değiliz. O işlerin uzmanları var. Eğer bir şeyler dağıtılıyorsa oralara bakılsın” ifadelerini kullandı.

“Ulusal Birlik Partililer yüreklidir. Tarihin derinliklerine uzanan bir kökümüz vardır. Biz Ulusumuz, halkımız için doğru bildiğimiz yolda her türlü baskı ve tehdide rağmen yürüyen insanlarız” diyen Kaşif, partililerin “ülke ve parti sevgisi ile hareket ederek, iradelerine sahip çıkarak, ülkenin ve partinin iyliği için kendisini Genel Başkan olarak seçeceklerine yürekten inandığını” da belirtti.

Kaşif, açıklamasında şunları kaydetti:

“Tüm delegelerimize, partililerimize yarın yapılacak ikinci tur Genel Başkanlık seçimi öncesinde bir kez daha bizlere gösterdikleri ilgi ve sevgi için teşekkür eder, delegelerimizi mutlaka oylarını kullanmaya davet ederiz.Yarın Ulusal Birlik Partisi tarihi açısından bir dönüm noktasıdır.Ya iyi bir Genel Başkan ve Başbakan olamayan Sayın Küçük’le devam edilerek kaçınılmaz seçim yenilgilerine boyun eğmek zorunda kalacağız, ya da gerçek değişim için adımlar atacak bir anlayışı tercih ederek halkımıza yeni ve doğru bir seçenek sunma şansını elde edeceğiz.
Zor bir süreçten geçtik. Maalesef Sayın Küçük her türlü imkanı, hiç bir ülke ve parti yararını gözetmeden şahsi çıkarı için kullanarak, her türlü demokrasi dışı yola başvurarak bu seçim yarışını sürdürmüş ve bugünlere gelinmiştir. Biz delegelerimizin tüm yapılanları iyi değerlendireceğine; baskılara, tehditlere, iradesinin satın alınmasına çalışılmasına rağmen, onuruyla, gururuyla iradesine sahip çıkacağına ve UBP’ye kurulan tuzakları bozacağına yürekten inanıyor, güveniyoruz. Aksi takdirde partimizi büyük bir seçim yenilgisi ve seçmenimizin, halkımızın bize keseceği ağır ceza beklemektedir.”

Kimse merak etmesin yapılan tehditler boşunadır ve kimse KKTC ile Anavatan Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesini engelleyemeyecektir. Kimse, Sayın Küçük tarafından yaptırılan  ‘Kaşif, seçilirse bu ay memur maaşları ödenmeyecek’ tehditlerine aldırmasın. Herkesin maaşı da parası da ödenecektir. Tarih boyunca vatandaşın Devlet’te parasının kaldığı görülmemiştir. ”