KAŞİF: “PARTİMİZİN VE HALKIMIZIN ÇIKARLARI İÇİN HAKKIMIZI YARGIDA ARAYACAĞIZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ahmet Kaşif, UBP Kurultayı’nda, Başbakan İrsen Küçük’ün “Divan Başkanı olan bakana baskı yaparak UBP tüzüğünü ihlal eden bir karar açıklattığını” iddia ederek, “Bunu kabullenmemiz asla söz konusu olamaz. Sayın Küçük’ün gerçeği kabullenmemesi nedeniyle partimizin ve halkımızın çıkarları için hakkımızı yargıda arayacağız” dedi.

UBP Milletvekili Ahmet Kaşif yazılı yaptığı açıklamada, hukukçularının; pazar günü gerçekleştirilen UBP Genel Başkanlık seçiminde yaşandığını savunduğu “tüzük ihlalini” yargıya taşımak üzere başlattıkları çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

Kaşif, bayram nedeniyle bir gecikme yaşanacak olsa da hukukçularının, “Hükümetin varlığı ile Meclis çalışmalarını da yakından ilgilendiren böylesi önemli bir konunun sürüncemede kalmaması, yargının en erken zamanda karar verebilmesi için yoğun çaba harcadıklarını” kaydetti.

Ahmet Kaşif açıklamasında şu görüşlerini dile getirdi:

“Sayın İrsen Küçük Divan Başkanı olan Bakan arkadaşımıza baskı yaparak tüzüğümüzü ihlal eden bir karar açıklatmıştır. Bunu kabullenmemiz asla söz konusu olamaz. Sayın Küçük’ün gerçeği kabullenmemesi nedeniyle partimizin ve halkımızın çıkarları için hakkımızı yargıda arayacağız.

Sayın Küçük’ün Ulusal Birlik Partisi tüzüğü çok açık bir şekilde ilk turda kurultay üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu alan adayın Genel Başkan seçilebileceğini aksi takdirde bir hafta sonra yeni tur oylamaya gidileceğini hüküme bağlamasına rağmen bundan kaçması partimiz ve demokrasimiz adına üzüntü vericidir.

Sayın Küçük hala UBP’ye zarar veriyor, hala açıklamaları ve davranışları ile partimizi yıpratıyor.

Medyamıza da geniş bir şekilde yansıdığı üzere hukukçuların genelinin görüşü UBP tüzüğünün açık olduğu ve ikinci tur oylamanın yapılması zorunluluğu bulunduğu yönündedir.

Sayın Küçük’ün hala yazılanlara, yapılan yorumlara ve değerlendirmelere rağmen delegenin  iradesini yeniden ortaya koymasına fırsat vermekten kaçmaya çalışması hiç bir şekilde UBP ve ülkenin çıkarları ile örtüşmemektedir.”

Kaşif, UBP’nin ivedilikle yapması gerekenler olduğunu, parti içinde birlik, beraberlik sevgi ve saygının yeniden tesis edilmesi, ülkede yeni bir güven ortamı oluşturması, yeni bir vizyon ve dinamizmle halkın sorunlarının ele alınarak çözüme kavuşturması gerektiğini vurguladı ve şunları kaydetti.

Aksi takdirde partimizi zor günler beklemektedir... Ben ve arkadaşlarım UBP ve ülkenin sorunlarını aşmak için yola çıktık. Bizler, halkımıza, partililerimize, hak ve adalete güvenerek yolumuzda ilerlemekte partililerimizin, halkımızın özlediği bir çalışma içine girmekte kararlıyız.”