KAŞİF: “DEMOKRASİNİN KATLEDİLDİĞİ YERDEYİZ”

“HODRİ MEYDAN” DİYEN KAŞİF, TARAFTARLARINA SÜKUNET VE OLGUNLUK ÇAĞRISI YAPTI

UBP kurultayında divanın açıkladığı sonuca itiraz eden Genel Başkan adayı, Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, “Demokrasinin katledildiği yerdeyiz” dedi.

Divanın sonucu açıklamasından sonra söz alan ve kurultay delegelerine hitap eden Kaşif, sakin olunmasını ve UBP’ye yaraşır olgunluğun gösterilmesini istedi.

“Şu an öyle bir yerdeyiz ki demokrasinin katledildiği yerdeyiz, tüzüklerin çiğnendiği yerdeyiz” diyen Ahmet Kaşif, “demokrasiden, şeffaflıktan, açıklıktan dem vurulduğunu ama parti içi demokrasiyi hazmedemeyenler, tüzüğe uymayanların memleketi nasıl yönettiğini” sordu.

Ahmet Kaşif, eğer bu demokratik haksa, kendilerinin de parti içi demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade ederek, “’Hodri meydan’ diyoruz. Buyurun bakalım ülke yönetin, demokrasiden bahsedin, oturun sağlam koltuklarınız sizlerin olsun” ifadelerini kullandı.

Tüzük gereği neyse onun yapılmasını istediklerini belirten Kaşif, “Hakkıysa helal olsun ama tüzüğe rağmen, tüzüğün ilgili maddelerine rağmen hala daha diyorsanız buyurun sizin olsun” dedi.

Kaşif, taraftarlarına salondan sükunetle çıkmaları, hiçbir taşkınlığa yer vermemeleri çağrısı yaparken, “Size sataşabilirler, slogan atabilirler, bunlara meydan vermeyin, lütfen salonu boşaltalım, divan işini görsün” demesi, Küçük taraftarlarının tepkisine neden oldu.

Kaşif’in konuşmasından sonra Divan Başkanı Hüseyin Özgürgün, bir bayanın rahatsızlandığını ve ambulans görevlilerinin çağrılmasını istedi.

Divan kurulu daha sonra parti meclisi seçiminde kullanılan oyların sayılmasına geçmeden yarım saat ara verdi.