GENEL BAŞKAN ADAYLARINDAN, BAŞBAKAN VE UBP GENEL BAŞKANI İRSEN KÜÇÜK, RESMEN ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

KÜÇÜK: “KURULTAYDAN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ UBP GÜÇLÜ ÇIKACAK, KAZANAN PARTİMİZ OLACAK...PAZARTESİ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

İktidardaki Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Pazar günü düzenlenecek 19. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa yeniden aday olan Başbakan İrsen Küçük, resmen adaylık başvurusunu yaptı.

UBP’nin Dereboyu’ndaki binasında kendisini destekleyen bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ve delegelerce coşkuyla karşılanan İrsen Küçük, başvurusunu UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy’a verdi.

Başbakan Küçük, saat 10.15’te geldiği UBP’de alkışlarla karşılandı. Etrafını saranlarla el sıkışan Küçük, Namsoy’un odasına giderek resmi başvurusunu yaptı.

“HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ UBP GÜÇLÜ ÇIKACAK”

Daha sonra basına açıklama yapan İrsen Küçük, 21 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek UBP Kurultayı için tüzük gereği adayların 48 saat öncesinden başvurusu gerektiğini belirterek, kendisinin de genel başkanlığa aday olduğunu ve başvurusunu yaptığını söyledi.

Küçük, UBP’nin her zaman olduğu gibi kurultaydan güçlü çıkacağını, kazananın parti olacağını ifade ederek, “İki adaylı olacağını biliyorum. Tabi bütün çalışmalar ve yarış, Pazar günü kurultay salonunda tamamlanacak. Pazartesi günü kısmetse UBP’mizde her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu tüzük gereği bir yarıştır” dedi.

UBP Genel Başkan adayı, Başbakan İrsen Küçük, kurultaydan sonra ülkeye karşı görevlerini yerine getirip ve önlerindeki çalışmalara yoğunlaşacaklarını belirterek, 2014 yılında yerel ve genel seçimlerin yapılacağını hatırlattı. Küçük, hep birlikte bu çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

DİVAN BAŞKANI ÖZGÜRGÜN HARİÇ TÜM BAKANLAR

Pazar günkü kurultayda, adaylar arasında varılan mutabakatla divan başkanlığını üstlenecek Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün dışındaki 9 bakanın; 4 ilçe başkanının, kadın ve gençlik kolları ve örgüt başkanlarının ve sempatizanların kendisine destek için burada bulunduğuna işaret eden İrsen Küçük, başvurusunun UBP’ye ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Küçük, kurultayda onay alması halinde, ülkeye hizmetlerini sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

KAŞİF SAAT 12.00’DE BAŞVURACAK

Öte yandan UBP Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olan Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de adaylık başvurusunu saat 12.00’de yapacak.

UBP tüzüğü gereği, kurultayda seçimi yapılacak makamlara aday olanların en geç yarın saat 10.00’a kadar genel başkanlığa yazılı müracaat etmesi gerekiyor.