İngiliz Fletcher ailesi, yıllar sonra tatil amacıyla geri döndüğü KKTC’de, aralarında Başbakan’ın eşi Gülin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin de bulunduğu eski dostlarına parti verdi.

Kıbrıs’a ilk kez 1947 yılında İngiliz ordusunda görev yaparken gelen ve Kıbrıslı Türklere sevgisi yüzünden 1986 yılında ailesiyle birlikte gelip yerleşen, ardından da 1999 yılında tekrar İngiltere’ye dönen Roy Fletcher, eşi Peggy, kızı Sarrah ve Beverly ile torunu Ryan, Easter tatili amacıyla geldiği Kuzey Kıbrıs’ta unutamadığı eski Kıbrıslı Türk dostları ile yeniden bir araya gelip eğlendi.

Aile etkinliği, adada kaldıkları dönemde Kıbrıslı Türk dostlarının yakın ilgi ve misafirperverliğine teşekkür için düzenledi.

Bu arada Fletcher’lar 1999 yılında İngiltere’nin  Yorkshire  kentine geri dönse de her yılın yaklaşık bir  ayını Kuzey Kıbrıs’ta eski dostlarıyla geçirmeye devam ediyor.

Dün Dome Otel’de yer alan geceye, Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Fletcher’ların  davet ettiği diğer Kıbrıslı Türk dostları katıldı.

Gecede konuşan Roy Fletcher, KKTC’nin kendileri için ikinci bir vatan olduğunu, ülkelerine döndükten sonra burada bıraktıkları dostlarını hiç unutamadıklarını söyledi. Her yıl tatil için KKTC’ye geldiklerini belirten Fletcher, geceyi eski dostlarına teşekkür etmek ve onlarla bir araya gelmek için organize ettiklerini söyledi.

Peggy Fletcher de,  KKTC’de yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, burada kaldıkları sürede tüm Kıbrıslı Türkleri aileleri gibi gördüklerini aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ise, Fletcherlar’ı uzun süreden beri tanıdığını belirterek, ailenin KKTC’yi her zaman  ikinci  vatan bildiğini söyledi.

Ünverdi, ailenin İngiltere’den buraya arkadaşlarını getirerek, ülkenin tarihi ve doğal güzelliğiyle kültürünü anlatarak, KKTC’nin tanıtımına önemli katkılar yaptıklarına  işaret etti.

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük de,  İngiliz ailelerin  yaşamlarını sürdürmek için KKTC’yi tercih etmelerinin  mutluluk verici olduğunu belirterek, ülkede yaşayan İngilizlerin ülke tanıtımına önemli katkılar sağladıklarını  kaydetti.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan İngilizlerin KKTC’nin zengin mozaiğinin bir parçası olduğunu ifade eden Küçük, “Bu dostluklardan  bizler lobicilik açısından büyük fayda sağlamaktayız. Bu gelişmelerin ülkemize olumlu etkileri  yansımaktadır” dedi.