Kamu Çalışanları Sendikası’na (Kamu-Sen) bağlı imam ve müezzinlerden bir grup, cübbe ve sarıklarıyla bugün Başbakanlık önünde eylem yaptı.

Din görevlilerinin Teşkilat ve Kadro Yasası’nın yeniden düzenlenmesi yönünde Başbakan İrsen Küçük ve Vakıflar Örgütü Yönetim Kurulu ile varılan mutabakata uyulmaması gerekçesiyle saat 10.00’da gerçekleştirilen eylemde, Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş basın açıklaması yaptı.

Ellerinde “Mafyalara, Çetelere Var, Çalışanlara Yok”, “Biz de Babayız”, “Baskı Gördük, Fişlendik, Ama Yılmadık” pankartları taşıyan imam ve müezzinler, basın açıklaması sonrasında dağıldılar.


ÖZKARDAŞ


Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş basına yaptığı açıklamada, din görevlilerine ve sendikalarına verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunarak, din görevlilerine yeni, çağdaş bir Teşkilat ve Kadro Yasası’nın yapılması yönünde varılan mutabakata uyulmadığını ileri sürdü.

Özkardaş, haftanın her günü, bayramlarda düzensiz olarak çalışan, ancak ek mesai alamayan din görevlilerine, “düzensiz mesai ödeneği” verilmesi yönündeki anlaşmalarının Vakfılar Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan tarafından engellendiğini öne sürdü.

Geçen hafta başbakanlık önünde yapılan cübbeli sarıklı eylemden sonra bazı din görevlilerinin Işılay Arkan tarafından tek tek aranarak tehdit edildiği savunan Özkardaş, “Yıllardır çalışan görevlilerinden yeniden polis karakter belgesi ile sağlık kurulu raporu getirmelerini istenerek, baskı ve mobbing uygulamaya başlamıştır” iddiasında bulundu. Özkardaş, bu tür davranışlarla din görevlilerinin yıldırılamayacağını kaydetti.


“HÜKÜMETİN UTANÇ TABLOSU”


“Din görevlilerinin cami temizlemesi, tuvalet temizlemesi, bahçe temizlemesi, Sayın Arkan’ı rahatsız etmiyor mu? Hangi kamu çalışanı çalıştığı iş yerinde temizlik yapıyor” diyen Özkardaş, 1 Mayıs işçi bayramında herkes tatil yaparken din görevlilerin işlerinin başında olduklarını, din görevlilerinin sadece haklarını istediklerini söyledi.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Özkardaş, din görevlilerinin talepleri yerine getirilene kadar her Çarşamba başbakanlık önünde eylem yapacaklarını yineleyerek “Bu hükümetin utanç tablosudur” dedi.

Din görevlilerinin çoğunun yüksek okul mezunu, master yapmış kişiler olduğunu savunan Özkardaş, ilkokul mezunu ve yüksek okul mezunu din görevlilerinin aynı maaşı aldığını, bunun bir adaletsizlik olduğu görüşünü de dile getirdi.