(EROĞLU'NUN CİDDE ZİYARETİ) KIBRIS TÜRKÜNÜN HAKLI DAVASINI DAHA İYİ ŞEKİLDE TANITMA İMKANI YARATMIŞTIR''

''BUGÜN ARTIK KUZEY KIBRIS'TA CANLANMAYA BAŞLAYAN EKONOMİ VE KISA SÜRE SONRA YENİ BİR UFKA KAVUŞACAK TARIM İÇİN YENİ İMKANLAR DOĞACAKTIR''

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun geçen hafta Cidde'ye yaptığı ziyaretin, İslam dünyasında büyük yankı uyandırdığını ve Kıbrıs Türkünün haklı davasını daha iyi şekilde tanıtma imkanı yarattığını belirterek, teşkilat olarak Kıbrıs Türklerinin yanında durmaya devam edeceklerini söyledi.

İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Dışişleri Bakanlığı ile İİT'ye bağlı İslam Kalkınma Bankası'nın ortak düzenlediği ''Kuzey Kıbrıs'ta Yatırım'' konulu foruma katılmak üzere KKTC'de.

İhsanoğlu'nu, dün gece, Ercan Havaalanı'nda Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile diğer ilgililer karşıladı. İhsanoğlu ve Özgürgün havaalanında açıklama yaptı.

İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, geçen kasım ayındaki ziyaretinin ardından yeniden KKTC'ye gelmekten çok mutlu olduğunu belirterek, arka arkaya ziyaretlerinin hedefinin KKTC'deki insanların maruz kaldıkları haksız ve yersiz ambargoların delinmesi ve İslam dünyasının Kıbrıs Türk halkıyla dayanışmasını göstermek olduğunu söyledi.

İİT bünyesindeki İslam Kalkınma Bankası'nın organizasyonunda başlayacak yatırım toplantısının çok önemli olduğunu dile getiren İhsanoğlu, ''Bugün artık Kuzey Kıbrıs'ta canlanmaya başlayan ekonomi ve kısa süre sonra yeni bir ufka kavuşacak tarım için yeni imkanlar doğacaktır'' dedi.

Kasım ayındaki ziyaretinde de gündeme getirdiği gibi, KKTC'nin, organik gıda sanayine dayalı çok önemli potansiyele sahip olacağını, bu potansiyelin seferber edilmesi ve İslam ülkelerinden ortakların kazanılması için bir çalışma başlattıklarını, bunun başarılı olacağına inandığını kaydeden İhsanoğlu, ''Kıbrıs davası her gün yeni dostlar kazanmaktadır. Biz teşkilat olarak, alınan Dışişleri Bakanları ve zirve kararları istikametinde Kıbrıs Türklerinin yanında duracağız, durmaya devam edeceğiz'' dedi.

Yatırım forumunun, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Cidde'de İİT genel merkezine geçen hafta yaptığı ziyaretin hemen arkasından düzenlenmesinin çok önemli olduğuna işaret eden İhsanoğlu, ''Bu da İslam dünyasının Kıbrıs davasına artan ilgisini göstermesi bakımından çok önemlidir ve anlamlıdır. Sayın Cumhurbaşkanın teşkilatımızı ve bize bağlı olan İslam Kalkınma Bankasını ziyareti, Cidde'de temaslar yapması İslam dünyasında çok önemli yankılar yaratmıştır. Kıbrıs Türkünün haklı davasını daha iyi şekilde tanıtma imkanı yaratmıştır'' diye konuştu.

ÖZGÜRGÜN: ''DAHA SIK GELİNİZ''

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün de İhsanoğlu'nu yeniden aralarında görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Kendisi adeta KKTC'nin bir ferdi gibi çalışmalara devam ediyor. Bu açıdan da kendisine müteşekkiriz'' dedi.

İhsanoğlu'nun KKTC'ye daha sık gelmesini beklediklerini ifade eden Özgürgün, ''Çünkü her gelişinde, Kıbrıs Türk halkının İİT ile olan işbirliği biraz daha artıyor. Ekmeleddin Bey'in şahsında İİT ile olan ilişkilerimiz her geçen gün biraz daha güçleniyor'' diye konuştu.

Yatırım konulu toplantının çok faydalı olacağını dile getiren Özgürgün, özellikle organik tarım konusunda, 2014'de Türkiye'den gelecek suyla önemli atılımların yapılacağını ve İslam ülkeleri ile bu konuda önemli işbirliğinin yapılabileceğini kaydetti.