CTP-BG Yerel Seçimlerin ve referandumun mağlubu oldu
KKTC yerel seçimleri ve anayasa referandumu sonuçları netlik kazanmaya başlarken seçim sonuçları süpriz sonuçlar yanında siyasi partilere ve meclisteki tüm partilere sandık sonuçları temelinde verilen mesajlarla da Kıbrıs Türk siyasi tarihinde şimdiden yerini aldı.

İskele bölgesinde yer alan birçok belediye ve Lefke belediyesini ilk kez kazanmasına rağmen başkent Lefkoşa, Mağusa ve Girne Belediyeleri kaybetmesi ve referandumdan güçlü hayır mesajı ile CTP-BG seçimlerin mağlubu oldu.

Hükümet ortağı DP UG ise yerel seçimler ve referandum sonuçları ile ilgili başarılı bir seçim geçirmeyen bir diğer parti olurken Magosa Belediyesini bağımsız olarak seçime katılan DP-UG adayının kazanmaya yakın olması ise parti içerisinde buruk bir sevinç yaşanmasına neden oldu.

Referandum sonuçları tüm siyasi partilere önemli bir mesaj ve tepki olurken sürecin bir erken genel seçimi doğurup doğurmayacağı ise kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Seçime katılan tüm partilerin seçim sonuçlarından hareketle Kıbrıs Türk toplumunun değişime ve ard arda seçim kazanan birçok belediye başkanı ve partisine vize vermediği ise bir diğer önemli sonuç.