Benzinciler Birliği, taleplerinin hükümet tarafından kabul edilmemesi halinde grev de dahil bir dizi eylem yapacaklarını açıkladı.
Benzinciler Birliği Başkanı Niyazi Çağaloğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bugün genel kurula gideceklerini hatırlattı ve geçtiğimiz hafta hükümete ilettikleri taleplerinin kabulü yönünde bir karar çıkmazsa, grev de dahil bir dizi eylem yapacaklarını duyurdu.
Grev yapıp yapmama konusunda bekleyiş içerisinde olduklarına değinen Çağaloğlu, geride bırakılan haftada devlet yetkilileri ile görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini anımsatarak, yapılan görüşmelerin sonucunu beklemeye başladıklarını kaydetti.
Hükümetin yeni benzin istasyonları açılmasını içeren bir tüzük hazırladığını hatırlatan Çağaloğlu, bu tüzüğün iptalini istediklerini söyledi. 
Çağaloğlu bir diğer sorunun da benzincilerin kazançları olduğunu ifade etti. 
“Temmuz 2010 tarihinde benzinciler toptan satış fiyatı üzerinden yüzde 12.5 brüt kâr payı alırken, bugün bu rakam yüzde 9’a gerilemiştir” diyen Çağaloğlu, benzincilerin kâr paylarının Temmuz 2010 seviyesine getirilmesini talep ettiklerini dile getirdi. 
Başkan Çağaloğlu, bahse konu iki talep ile ilgili hükümetin bir karar üretmemesi durumunda bugün gerçekleştirilecek genel kurulda grev de dahil olmak üzere bir dizi eylem planı üzerinde karar alınacağını açıkladı.









KAYNAK : KIBRIS