KAYALP “GAZİMAĞUSA KENTİNİN GELECEĞE DÖNÜK DAHA HIZLI GELİŞİMİ VE REKABET GÜCÜNÜ ARTIRABİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Gazimağusa Belediyesi, hizmetlerde verimliliği artırmak amacıyla Management Centre ile işbirliğinde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Stratejik Gelişim Planı Çalıştayı yaptı.

Salamis Bay Conti Hotel’de 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştayda, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve belediyenin idari kadrosundan katılımcıların oluşturduğu gruplar, 2 gün boyunca Gazimağusa'nın ve belediyenin geleceğinin ve çalışma önceliklerinin saptanması ve planlamasıyla ilgili çalışmalar yaptı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Ekim 2011’de başlayan ve 1 yıllık süreç sonunda tamamlanması planlanan çalışmanın, Gazimağusa Belediyesi’nin geleceğe yönelik stratejik planını ortaya çıkaracağı kaydedildi.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, uzun bir süreden beri devam eden çalışmalarda, hem belediye çalışmalarının daha verimli, daha hızlı ve daha kaliteli olmasının, hem de Gazimağusa kentinin geleceğe dönük daha hızlı gelişimi ve rekabet gücünü artırabilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Açıklamada, Gazimağusa Belediyesi’nin “Kurumsal Yönetim Projesi” ile geleceğe yönelik stratejik planlamasının belirlenmesi için 6 ay daha sürecek çalışmalar sonunda etkin kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standart olan ISO 9001:2000 Kalite Belgesi ile belediye hizmetleri uluslararası standartlar bütününe kavuşmuş olacağı da belirtildi.