“RUMLAR HEP TÜRK TARAFINDAN TAVİZ BEKLİYOR, KARŞILIKLI AL-VER OLMADAN BİR ANLAŞMA OLAMAZ”

UBP’Lİ KADINLARDAN CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NA SÜPRİZ ZİYARET

KADINLAR CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasında bir anlaşma için çaba sarf ettiklerinin bilinmesi gerektiğine işaret ederek, “Ama eğer masadan bir anlaşma olmadan kalkarsak, biliniz ki KKTC devleti devam edecektir. Bunu dünyanın gözüne sokmak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP’li kadınların kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Rumların istediği gibi bir anlaşmanın yaşayamaz olduğunu, Rumların hep Türk tarafından taviz beklediğini, karşılıklı al-ver olmadan bir anlaşma olmayacağını vurguladı.

Ulusal Birlik Partisi Kadın Kolları’ndan yaklaşık 200 kadın, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sürpriz ziyaret yaparak, doğum gününü kutladı.

Eroğlu’na çiçek ve çeşitli hediyeler takdim eden kadınlar, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na tam destek belirterek, her zaman yanında olduklarını söylediler.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kadınlara hitaben yaptığı konuşmada, kadınlara hoş geldiniz diyerek, tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bugünden kutladığını söyledi.

İLK KEZ DOĞUM GÜNÜMÜ BU KADAR ÇOK HANIMLA KUTLUYORUM

Dünya kadınlar günün 2013 yılında da, sağlık, mutluluk ve güler yüzle kutlanması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu şöyle devam etti:

“Bugün doğum günüm, bu yaşa geldim ilk kez doğum günümü bu kadar çok hanımla kutluyorum. Bugün doğum günümü kutlarken, kulağıma ‘hep sizinle beraberiz, sizi destekliyoruz’ diye fısıldadınız. Bu beni çok mutlu etti. Kendimi seçimde gibi hissettim.”

Bugüne kadar UBP’li kadınların kendini her zaman yürekten desteklediğini, her seçimde bunu gösterdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, tüm kadınlara çalışma ve destekleri için teşekkür etti.

“Kadınların olmadığı yerde hayat olmaz, kadınlar hayatın renkleridir. Kadının olduğu yerde, işbirliği, güç birliği ortaya çıkar. Kıbrıslı Türk kadının ulusal mücadeledeki yeri yadsınamaz. KKTC vatandaşı olmaktan iftihar ettiniz, bu devlete sahip çıktınız” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “sizin istediğiniz gibi bir anlaşma yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk halkı ve kadının namusunu, şerefini, onurunu koruyacak, gelecek endişesi duymayacağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünde, insanların yerinden edilmeyeceği bir anlaşma için çalıştıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rumların anlaşmaya niyeti olmadığını söyledi.

“Bunu rahatlıkla söylüyorum, çünkü görüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rumların istediği gibi bir anlaşmanın yaşayamaz olduğunu, Rumların hep Türk tarafından taviz beklediğini, karşılıklı al-ver olmadan bir anlaşma olmayacağını kaydetti.

“Karşılıklı al verin olması lazım, Rum tarafından bugüne kadar veririm kelimesi duymadım” diyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakerelerin kısa bir dönem daha devam edeceğini, bu safhada kadınların desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, masada bir anlaşma için çaba sarf ettiklerinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Ama eğer masadan bir anlaşma olmadan kalkarsak, biliniz ki KKTC devleti devam edecektir. Bunu dünyanın gözüne sokmak istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşması sonrasında ise UBP’li kadınlar, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na karşı gerçekleştirdikleri protesto yürüyüşüne karşı bir bildiri okudular.

BİLDİRİ

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Resmiye Canaltay’ın imzasını taşıyan bildiride, son günlerde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na karşı başlatılan “sistematik saldırı” kampanyalarına dikkat çekilerek, “Halkımızı yanıltmaya ve manipüle etmeye çalışan bu çevreleri ayıplıyoruz. Ulusal Birlik Partisi kadınları olarak Cumhurbaşkanımıza desteğimiz tamdır. Kendisine büyük özveri ve başarı ile yürütmekte olduğu müzakere sürecinde güveniyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Kıbrıs Türkleri olarak; çocuklarımızın geleceği umurumuzdadır. Halkımız umurumuzdadır. Eşitliğimiz umurumuzdadır. Bağımsızlığımız umurumuzdadır. Özgürlüğümüz umurumuzdadır. Özgür irademiz umurumuzdadır. Demokrasimiz umurumuzdadır. Kimliğimiz umurumuzdadır. Çünkü biz, egemenliğimizi ve devletimizi umursuyoruz” denilen bildiride, bu ülkenin Cumhurbaşkanının halkının kaklarını koruyor olmasını umursadıklarına dikkat çekildi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Sizi, temsil ettiğiniz makamı çok umursuyoruz. Ne mutlu size ki bağımsız bir devletin, halkının özgür iradesi ile işbaşına gelmiş hür bir Cumhurbaşkanısınız. Ne mutlu bize başımızda bağımsızlığı şiar edinmiş bir liderimiz var. Ne mutlu Kıbrıs’ta Türküm diyene. Kadınlarımız, analarımız, bacılarımız en önemli değerlerimizdir. Ulusal Birlik Partisi olarak Kıbrıs Türk Halkı’nın, Kıbrıs Türk Kadı’nın geldiğimiz noktadan çok daha güzel noktalara gelmesi için kararlıyız, bunun için çabalıyoruz ve kimse bizi nu hedefimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır.
Dünya Kadınlar Günü tüm kadınlarımıza kutlu olsun.”

Konuşmalar sonunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kendisini ziyaret eden kadınlara çiçek takdim etti.