“KKTC AZERBAYCAN’IN KARDEŞ ÜLKESİDİR… İLİŞKİLERİMİZ İSTEDİĞİMİZ DÜZEYDE ÇOK FAZLA GELİŞMİŞ OLMASA DA HER  GEÇEN GÜN İLERLEME VAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, karşılıklı eğitim programı kapsamında DAÜ’nün davetiyle KKTC’de bulunan Bakü Eğitim Müdürlüğü heyetini kabul etti.

Bakü Okullar Müdürlüğü Müdür Muavini Muhammed Bayramov, öğrencilerin karşılıklı değişimiyle, iki ülke arasındaki köprüleri geliştirmek arzusunda olduklarını belirterek, bu program çerçevesinde okul müdürlerinin KKTC’ye dördüncü gelişleri olduğunu anlattı.

KKTC’de kendilerini yabancı hissetmediklerini belirterek,  burada bulunmaktan duydukları memnuniyeti vurgulayan Bayramov, karşılıklı ziyaretlerle diyaloğun arttığı ve ilişkilerin de geliştiğini kaydetti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, KKTC’nin Azerbaycan’ın kardeş ülkesi olduğunu, eğitimle başlayan ilişkilerin istenilen düzeyde çok fazla gelişmiş olmasa da her  geçen gün ilerleme olduğunu ifade ederek, “Sizlerin gelişiyle artık okullar arası bu diyalog da başlatıldıktan sonra, hele düşüncemizde olan öğrenci değişimi konusunda da bir mutabakat olursa bu ilişkiler daha da sıcak bir şekle dönüşecektir” dedi.

Kardeş ülke insanlarının eğitimden başlayarak çeşitli alanlarda işbirliği içine girmesinin Türki devletlerin birlikteliğini artırması bakımından da önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, hükümetlerin çeşitli faaliyetleri içerisinde insan faktörünün etkili olması ve bu  ilişkileri daha sıcak noktaya taşımasının da önemi üzerinde durdu.

Eroğlu, “Gerek lise, gerekse üniversiteler arasında öğrenci değişimi, iki ülke arasındaki gelişmeleri çok daha ileri noktaya taşıyabilir. Eğitim her şeyin başı olduğuna göre, bu eğitim mekanizması içerisinde birlikteliğimizi daha da sağlamlaştırmamız gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.