Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı ve 3 üye değişti.

Bakanlar Kurulu’nun dünkü olağanüstü toplantısında alınan karar uyarınca KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Konuralp görevden alındı ve yerine Asım Karaderi atandı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, KIB-TEK Yönetim Kurulunda Soley Akçaba asbaşkan, Kamil Aktolgalı, Tamer Karaderi, Özgür Özerdem, Cenk Şemsettin ve Mehmet Terzioğlu da üye olarak görev yapacak.

Buna göre, 20 Mayıs 2011’de atanan eski yönetimdeki Hüseyin Konuralp, Hasan Erçen, Onursal Bozkurt ve Özkan Kanıdinç’in görevlerine son verildi. 3 üye ise yeni dönemde de görev aldı.


KONURALP: “BASINDAN DUYDUM”

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden alınan Hüseyin Konuralp, soruları yanıtlarken, kararı basından öğrendiğini, kendisine henüz resmi bir tebligat yapılmadığını ancak Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un kendisini saat 15.30’da görüşmeye çağırdığını söyledi.

Konuralp, değişiklik kararını öğrenince bu sabah odasına gidip şahsi eşyalarını alıp ayrıldığını da kaydetti.


EL-SEN: “YÖNETİM YENİLENDİ ANCAK TALEPLERİMİZ AYNIDIR”

Öte yandan KIB-TEK çalışanlarının örgütlü olduğu El-Sen, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı ve dört üyesinin değişmesinin yeni bir gelişme olduğunu belirterek, “Sendikamız, KIB-TEK’i yok etmeye çalışan yönetim anlayışını temsil eden eski Yönetim Kurulu’nun değişmiş olmasını Kurum’un sorunlarının aşılmasında bir umut olarak görmek istemektedir” dedi.

Sendika Başkanı Tuluy Kalyoncu yazılı açıklamasında, taleplerinin değişmediğini kaydederek, ivedilikle tahsilat sorununun aşılması, kamusal alandan mahsuplaşma sonucunda alacaklarının tahsilinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

“Özel kişi ve kurumlardan alacaklar derhal tahsil edilmelidir. Bu yapılırken süratli davranılmalı ve Kurum’un daha fazla borçlanma ve borç faizi altında ezilerek yok edilmesinin önüne geçilmelidir. Bu mümkündür” diyen Kalyoncu, kurumun partizanca istihdamlar ve uygulamaların merkezlerinden olmaktan çıkartılmasını ve süratle mali ve idari özerkliğe kavuşturulmasını istedi.

Özerklik sonucu oluşacak yeni yönetimin radikal kararlar alabileceğini ve bundan halkın, Kurum’un ve tüm çalışanların olumlu etkileneceğini ifade eden El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu, AKSA şirketine menfaat sağlanmasına da son verilmesini; AB norm ve standartlarının unutulmamasını talep etti.

Kalyoncu, “EL-SEN, çalışanların ekmek tekneleri olan Kurum’un doğru kararlarla ve pratik uygulamalarla içine düşürüldüğü açmazlar ve zorluklardan çıkartılabileceğine inanmaktadır. İnanmakla kalmamakta, birlikte paylaşacağımız kararların yaşama geçirilmesinde aktif katkı sağlamaya da hazırdır” dedi.

Tuluy Kalyoncu, kurumun yeni yönetiminin, “eski kararlar, partizanlık ve Kurum’un yok edilmesi için değil, süratle özerk hale gelmesi için uğraş vermesini” beklediklerini kaydetti.