DÜRÜST, KIBRIS İŞLERİNDEN SORUMLU BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY İLE BİRARAYA GELDİ

ATALAY: “KKTC, EĞİTİM SEKTÖRÜNDE MARKA HALİNE GELİYOR”

Resmi ziyaret için bu sabah Ankara’ya giden Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüştü.

Başbakanlık merkez binasındaki görüşmede, Türkiye'nin KKTC’ye her alanda sağladığı güçlü destek için teşekkür eden Dürüst, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak, okullardaki teknolojiyi iyileştirmek yönünde “Eğitimde Fatih Projesi”nden KKTC'deki eğitim kurumlarının da yararlanmasını istedi.

Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu  Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise konuşmasında, KKTC'nin eğitim sektöründe bir marka haline gelmekte olduğuna işaret ederek, “Bizim de Anavatan olarak bunu kollamamız ve desteklememiz gerekiyor. Fatih Projesi gibi hususlarda karşılıklı yardımlaşmamız şart”  dedi.

Müzakere sürecindeki gelişmeler ne olursa olsun güçlü bir KKTC'nin ekonomi, eğitim ve turizm gibi sektörlerde ilerlemesiyle mümkün olabileceğini kaydeden Atalay, KKTC'nin 2011 yılı ekonomik verilerinin son derece olumlu olduğunu belirtti.

GCE A LEVEL KONUSU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dürüst, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer  ve YÖK Başkanı  Prof. Dr. Gökhan Çetinsay ile de bir araya geldi.

Dürüst, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ile de görüşmesinde “'GCE A level”  konusu ele alındı.

Dürüst, YÖK ile yapılan çalışmaların sonucunda “GCE A level” sınavında başarı kazanan öğrenciler için sağlanan anlaşmaya işaret ederek,  GCE A Level için gerekli kolaylıkların yapılmasını istedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr. Murat Tuncer de, Kuzey Kıbrıs'taki yükseköğrenimin gelişmesi için her tür desteği vereceklerini belirterek, “Merkezi KKTC olmak üzere bazı pilot bölümler için Hacettepe Üniversitesi kanalıyla çift diploma verilmeli” diye konuştu.

Tuncer'in önerisini memnuniyetle karşılayan Dürüst, yükseköğrenim konularında çalışma yapmak üzere Hacettepe Üniversitesi Rektörü’nü haziran ayında KKTCye davet etti.

YÖK Başkanı Prof Dr. Gökhan Çetinsaya ile görüşmesinin ardından Ankara temaslarını tamamlayan Dürüst, Vali Şahabettin Harput’un davetlisi olarak  yarın Bursa’ya geçecek.