Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyet, süresiz greve giden Koop-Süt çalışanlarını ziyaret ederek, kurumda başlatılan mücadeleye destek belirtti.

DP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Denktaş, ziyaret sırasında Kooperatif Çalışanları Sendikası Başkanı Mehmet Ali Güröz ve Koop-Süt çalışanlarıyla “kurumun içinde bulunduğu durumdan nasıl kurtulabileceği” konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Denktaş, çalışanları hem desteklemek, hem de sorunlarına çare bulunabilir inancını içlerine biraz olsun yerleştirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Serdar Denktaş, birçok kurum gibi bu kurumda da şeffaflık olmadığını ileri sürerek, bir öneri sunabilmek için ellerinde verilerin olması gerektiğini ifade etti. Denktaş, “bu veriler olmaksızın şu şu yapılırsa kurum rahatlar, şu şu yapılırsa kurtulma olur gibi bir öneri ortaya koyamıyoruz” dedi.

Sendikadan bilanço ile ilgili bilgi talebinde bulunduğunu, ancak sendikanın elinde de 2008 yılı dışında bilgi olmadığına dikkati çeken Denktaş, şöyle konuştu:

“Hükümet şimdi bir hisse artırımı girişiminde bulunuyor. Korkarım ki bu girişim de ‘işte bunu da denedik ama olmadı başka çare yok özelleştireceğiz’ demek için bir altyapı hazırlamak üzere ortaya konulmuştur. Bu tür yaklaşımlarla önemli kurumların peşkeş çekilmesi pek kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Her şeyden önce rakamlar net olarak girdileri, gelirleri, giderleri ile ortaya çıkmalı. Pazar payı nedir bu bilinebilmeli. Ve ondan sonra da formüller üretilmeli.”

Serdar Denktaş, el ele verilerek sorunların üzerinden gelinebileceğinin altını çizerek, “Ancak hükümet kimseden yardım istememekte, önerileri de göz ardı etmektedir. Bu yapıyla memleketi darmadağın etmelerine, memleketi peşkeş çekmelerine müsaade edecek değiliz. Bu anlamda çalışanları hem desteklemek hem de sorunlarına çare bulunabilir inancını içlerine biraz olsun yerleştirmek amacıyla bir ziyaret yaptık. İlk fırsatta da gerekli bilgileri temin edebildiğimiz anda da önerimizi ortaya koyacağız” dedi.