Demokrat Parti (DP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Başkanlık Divanı dün akşam müşterek bir toplantı yaptı.  Toplantı sonrası yayımlanan bildiride “Gelin kendi katkınızla oluşturulacak politikaların hayat bulmasına hep birlikte sahip çıkalım” çağrısı  yapıldı.

DP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre toplantı, saat 20.00’de Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleştirildi.

Geç saatlere kadar süren toplantıda, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ankara temasları ile ilgili parti yetkililerine bilgi verdi. Parti politikalarının da gözden geçirildiği toplantıda, ayrıca ileriye yönelik projeler üzerinde konuşuldu.

TOPLANTI SONUNDA BİLDİRİ YAYINLANDI

Yapılan değerlendirmelerin sonunda bir bildiri yayınladı.

“Bugün ve gelecekte karşımıza çıkması muhtemel her türlü sorunu, tüm yönleri ile gerçek veriler, bilimsel ve toplumsal menfaatler ışığında takipte olduğumuzu halkın bilgisine getirir, ülkemizin geleceğini hazırlamakla ilgili çalıştığımızı, sürdürülebilir bir kalkınmanın ve de iyi yönetişimin tüm unsurlarını yerine getirmek için özveri ile hazırlanmakta olduğumuzu belirtiriz” ifadelerine yer verilen bildiride, yurdunu seven tüm bireyler oluşturulacak yeniden yapılanma komitelerinde görev almaya ve KKTC’nin geleceğini yaratma azmine katkı koymaya davet edildi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Demokrat Parti olarak, ülkemizle ilgili bugün ve gelecekte karşımızda çıkması muhtemel her türlü sorunu tüm yönleri ile gerçek veriler, bilimsel ve toplumsal menfaatler ışığında takipte olduğumuzu halkımızın bilgisine getirir, ülkemizin geleceğini hazırlamakla ilgili çalıştığımızı, sürdürülebilir bir kalkınmanın ve de iyi yönetişimin tüm unsurlarını yerine getirmek için özveri ile hazırlanmakta olduğumuzu belirtiriz.”

Plansız, programsız, hedefsiz bir yapılanma ve günü birlik çalışmalar, bireysel veya zümresel çıkar gözeten politikaların ve politikacıların devrinin bittiğine işaret edilen bildiride, “iyi yönetilemiyoruz”u ortadan kaldıracak bir yapılanmanın gerçekleştirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA, GELECEKTEN ÇALARAK ULAŞILAMAZ

Oluşturulacak politikalarda, şeffaf, adil, demokratik bir çalışma mantığını yakalamak ve iyi bir yönetim ile sürdürülebilir bir kalkınmaya ulaşılmak zorunda olduğuna dikkat çekilen bildiride, sürdürülebilir kalkınmaya, gelecekten çalarak ulaşılamayacağı kaydedildi.

Nitelikli işbirlikleri içermeyen, mütekabiliyet esasını gözetmeyen ve yüz yıldır yaşadığı coğrafyada neslini, dinini, kültürünü ve Türklüğünü koruyan bir neslin erkini düşürmeden yapılan programların zamanının geldiğine işaret edilen bildiride şu görüşlere yer verildi:

“Dünya çapında akademisyenleri ve bilim adamları ile dünyanın dört bir yanında başarılı olabilen iş adamları bulunan bir toplumun erkinin bu kadar düşürüldüğü hiçbir dönem yaşanmamıştır.

Toplumsal Özgüvenin bu kadar ortadan kaldırıldığı hiçbir dönem yaşanmamıştır, sindirilmiş, kendini ve görüşlerini ifade etmekten aciz hale getirilmiş bir toplum yapısı hiçbir dönem yaşanmamıştır. Tarihin her döneminde omuz omuza mücadele etmiş bu millet hiçbir dönemde bu kadar ayrışmaya, bu kadar bencilliğe sürüklenmemiştir.

Bu nedenle Demokrat Parti olarak toplumun yurdunu seven tüm bireylerini oluşturulacak yeniden yapılanma komitelerinde görev almaya ve devletimizin geleceğini yaratma azmimize katkı koymaya çağırmaktayız. Şimdi söylenme değil, söyleme zamanıdır.

Gelin kendi katkınızla oluşturulacak politikaların hayat bulmasına hep birlikte sahip çıkalım. Gelin hukukun üstünlüğünü gözeten, stratejik vizyona sahip, katılımcı, hesap verebilir, şeffaf, eşitlikçi, sorunlara cevap verebilir ve etkin bir devlet yapılanması ile sürdürülebilir bir kalkınmayı hep birlikte sağlayalım.”