Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ülkede yaşanan kargaşa ve eylem enflasyonundan kurtulmanın tek yolunun, erken seçim olduğunu savunarak,  hükümeti istifaya çağırdı.

Denktaş, yazılı açıklamasında, ülkede “yönetimsizliğin” hüküm sürdüğünü savunarak, her kesimde büyük huzursuzluk ve sendikal eylem enflasyonu olduğunu; UBP yönetiminin de ortaya attığı görüşlerle eylemleri daha da körükleyerek halkın huzurunu daha da kaçırdığını ileri sürdü.

“LTB’DEN DEVLETE AKTARMA SORUNU DAHA DA BÜYÜTÜR”

DP Genel Başkanı Denktaş, “Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sorununun çözümü için UBP’li Meclis üyelerinin LTB’den 200 kişinin devlete aktarılması teklifinin sorunun daha da büyümesine ve yaygınlaşmasına neden olacak sonuçlar yaratacağını” kaydederek, bu adımın diğer belediyelerdeki çalışanlarda da benzer beklenti doğuracağını belirtti.

Denktaş, yakında elektrik çalışanlarının greviyle de karşı karşıya kalınacağını savunarak, “Gelinen aşamada hem sendikalar hem de İktidar partisi yönetimi yaşanmakta olan olaylardan sadece ve sadece halkımızın yara aldığının farkına varmalıdır” dedi.

Vatandaşların mağdur olduğunu vurgulayan DP Genel Başkanı Denktaş, “yaşanan kargaşa ve eylem enflasyonundan kurtulmanın tek yolunun, inatlaşmanın bir kenara bırakılarak halk mahkemesi olan erken seçime gitmek” olduğu görüşünü ifade etti.

“HALKIN CEZALANDIRILMASINA ARTIK BİR SON VERİLMELİ”

Denktaş, şunları kaydetti:

“Siyasal partilerin seçime hazır olmaları veya olmamaları halkı değil siyasi partileri ilgilendirir. CTP ve UBP’nin seçim isteksizliği nedeniyle inatlaşarak halkımızın cezalandırılmasına artık bir son verilmelidir.

UBP yönetimi kabul etmelidir ki; bu devleti yönetmekten ve sorunlara çare üretmekten acizdirler. Yönetmekten vazgeçtikleri bir devletin yönetiminde inatla oturarak istikrardan bahsetmekle varabileceğimiz tek nokta, isyandır.

Halkımızın soğukkanlı yaklaşımını istismar eden bir yaklaşım içerisinde umursamaz davranışlarını sürdürmekte olan bu hükümetin derhal istifa ederek erken seçim yolunu seçmesi, bugün yapılabilecek en doğru hareket olacaktır. Gerisi halkımızın vereceği karara bırakılmalıdır.”