MİLLİYETÇİ KİŞİLİKLER ÖN PLANDA

Kıbrıs Manşet Özel Haber

ERMAN YAYLALI MÜSTEŞAR OLUYOR


Bayram arifesinde kurulan CTP-BG - UBP koalisyon hükümeti bir taraftan hükümet programını hazırlarken diğer taraftan da kabineye yardımcı olacak bürokrat atamaları da şekillenmeye başlıyor. Gazeteci Levent Özadamın da bugünkü köşesinde belirttiği İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü eski Çalışma Bakanlığı Bakanlık Müdürü de olan Erman Yaylalı'nın Çalışma ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanacak.

OKTAN TÜRE İHTİYAT SANDIĞI MÜDÜRÜ

Erman Yaylalı'nın Çalışma ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olmasıyla boşalacak olan İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürlüğüne ise Özadam'ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre İhtiyat Sandığı Dairesi Girne Bölge Amiri Oktan Türe'nin atanacağı belirtiliyor.Milliyetçi kişiliği ile tanınan 
 Oktan Türe'nin bu makam için şuanda hatırı sayılır baskılar olduğu söyleniyor.

BERTAN ZAROĞLU MU , 
ARİF SONUÇ MU ?
Hataylılar Derneği Başkanı olan , Milliyetçi Kişiliği ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'na çok yakın olmasıyla bilinen Bertan Zaroğlu'nun veya 
UBP Gençlik Kolları eski başkanı olan Arif Sonuç'un  ise Turizm Bakanlığı Özel Kalem  Müdürlüğüne atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Son tercihin Bakan Faiz Sucuoğlu tarafından bugün veya yarın yapılarak atanacak kişiye bildirilmesi bekleniyor.

ERTUĞRULOĞLU KİMİ SEÇECEK ?

Ulaştırma Bakanlığına atanan Tahsin Ertuğruloğlu'nun Özel Kalem Müdürlüğü görevine ise UBP Lefkoşa Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı ile Öğretmen Cemal Dağlıkoca'nın atanacağı söyleniyor. Bu konuda da son kararın Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından verileceği belirtiliyor.