Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları, BES’in grevi ve öne sürdüğü gerekçeleri, bugün Belediye Meclisi’nde görüşüp bir karar üreteceklerini, artık sendikadan net bir tavır beklediklerini bildirdi.

Bulutoğluları, dün BES Başkanı Savaş Bozat ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştüğünü, burada anlaştıklarını ve el sıkışıp ayrıldıklarını, ancak bazı üyelerin tepkisiyle, sendikanın bir anda bugün greve gittiğini ifade ederek, bir toplantıda el sıkışıp anlaştıktan sonra greve çıkılmasına anlam veremediğini, bu yüzden artık sendikanın net bir tavır ortaya koymasını beklediğini kaydetti.

LTB Başkanı Bulutoğluları, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu ve ilgili bakanlıklara sendika ile anlaşmaya varıldığını içeren yazıların yazılıp gönderildiğini, ancak sendikanın bugün aniden greve çıktığını belirtti.

Sendikanın aslında grev yapamayacağına, çünkü kendilerine bildirimde bulunmadığına işaret eden Bulutoğluları, sendika ile yapılan protokole ilk önce sendikanın uymadığını, üyelerinin Cumartesi günleri işe bir gelip bir gelmediğini, zaten Cumartesi günleri çalışmalarının belediyeye ayrı külfet yarattığını anlattı.

Bulutoğluları, sendikanın 15 günlük grevin ardından kendileriyle, “çalışanlardan grev parası kesilmesin, hafta sonları çalışalım” konusunda anlaşmaya vardığını, “ancak üyelerin Cumartesi günleri çalışmaya bir gelip bir gelmediğini” kaydetti.

Çalışanlardan grevden dolayı bir kesinti yapılmadığını, ancak gerekirse kesintiye gidileceğini söyleyen Bulutoğluları, tüm bu konuların bugün Belediye Meclisi’nde değerlendirileceğini ve sürecin belirleneceğini ifade etti.