Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bazı çalışanların önceki akşam Lefkoşa’daki evine giderek kendisine, eşine ve çocuklarına küfür edip ölüm tehdidinde bulunduğunu iddia etti. Bulutoğluları, bunun bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek, artık yasaları uygulayacağını söyledi.
Bulutoğluları, sendikacılığın insanın evini basıp eşine ve çocuklarına küfür etmek olmadığını kaydederek, bu saldırıyı kınadığını belirtti. 
Sendikanın bütün niyetinin çalışanların ödenmesi değil 136 kişiyi kadrolayarak artış verilmesi olduğunu kaydeden Bulutoğluları, şunları söyledi:
“Ben bu kadar kişiyi işe aldım. 250 kişi kadrosuz barındırmak için, bu insanlara ekmek vereyim diye, ayın belirli bölümlerinde ödeme yapabildik. Bu insanları işten çıkarttığım, attığım takdirde her ay maaşlar düzenli ödenecekti. Ama ben bunu yapmadım. Ben zaman oldu kendim kefil girerek bu insanları ödedim. Şimdi işe aldıklarım evime gidip ailemi ve beni ölümle tehdit ettiler. Bu bardağı taşıran son damladır. Bunu kimse affetmez” dedi.

“Cemal’in yufka yürekliliği artık gitti”

“Cemal’in yufka yürekliliği artık gitti” diyen Bulutoğluları, bundan sonra yasaları uygulayacağını ve gereğini yapacağını söyledi. 
Bulutoğluları, her şeyi kabul ettiğini, grev nedeniyle çalışanların belediye önünde, Başbakanlık veya Cumhurbaşkanlığı önünde grev yapabileceğini ancak halkın ve kamunun malı olan bir işletme olan belediyeye zarar vermenin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Belediyenin bir kamu malı olduğunu, kamu malına zarar verildiği için tutuklamaların gerçekleştirildiğini ifade eden Bulutoğluları, bu konuda kendisinin polise şikâyeti de olmadığını anımsattı. 
Evine gelip kendisinin ve eşinin tehdit edilmesinin işten atılma sebebi olduğunu da söyleyen Bulutoğluları, yasalar doğrultusunda gereğinin yapılacağını belirtti.  
   
Ödeme olacaktı, sendika greve gitti

Bulutoğluları, “sendikayı 9 Nisan’da görüşmeye çağırdım ve çalışanlara 10 Nisan’da ödeme yapılacağını ancak grev günlerini keseceğimi söyledim, ardından sendika belediyeyi kapatıp greve gitti” diye konuştu.   
Greve gittikten sonra sendikanın içeride çalışan insanları dışarı çıkarmak için ellerinden geleni yaptığını ifade eden Bulutoğluları, “Maaş bordrolarının hazırlanması iki gün sürer, bunun yapılmaması için her şeyi yaptılar. Bunun için belediyeyi kapattılar. İçeride maliye işler konumdaydı. Yıllarca diğer sendikalar belediyede grevler yaptı ancak hiç vezneler kapatılmadı. İçerde çalışanların işlerine devam etmeleri halinde kendilerini darp edeceklerini de söyleyerek tehdit de ettiler” dedi.   
Sendikanın amacının belediyeyi batırmak olduğunu öne süren Bulutoğluları, bunun yanlış olduğunu, grevin durmaması halinde, belediye maliyesinin çalışamadığını ifade ederek çalışanların, gazetelerde yaptığı çağrıya kulak vermelerini istedi. 

Sendikanın siyasi emelleri mi var?

Sendikanın bazı siyasiler tarafından destek görüp yönlendirildiklerini de kaydeden Bulutoğluları, isim vermedi. Bulutoğluları, grev yapanların sayısının 100 ile 150 arasında değiştiğini de dile getirdi ve “belediye asli çalışan sayısı 950 kişidir” diye ekledi.












KAYNAK : KIBRIS