Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Anayasa Değişikliği, Meclis İçtüzük Değişikliği, Siyasal Partiler Yasası ve Seçim ve Halkoylaması Yasası değişiklikleri ile ilgili olarak görüşme yapmak ve bu konularda bir yol haritası saptamak amacıyla, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkanlarıyla bir araya geldi.

Bozer başkanlığında saat 12.00’de başlayan toplantıya UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ve DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu katıldı.

Hasan Bozer, toplantıya başlamadan önce yaptığı açıklamada, ülkenin ihtiyacı olan ve her kesimin dile getirdiği Anayasa’yı yeni baştan yazıp, halkoyuna sunmayı amaçladıklarını söyledi. Bozer ayrıca Meclis İç Tüzüğü’nü görüşüp, Siyasi Partiler Yasası’nın yeniden gözden geçirmeyi ve Seçim Halk Oylaması Yasası’nı çağdaşlaştırmak adına liderlerle bir araya geldiklerini belirtti.

Bozer, “Parlamento olarak ne yapabileceğimizi konuşmak için toplandık... Nasıl bir program dahilinde çalışabileceğimizi, hedefler koyarak takvimlendirme yapma niyetimiz var” dedi.

Hasan Bozer, ülkenin bu değişikliklere ihtiyacı olduğunu ve bunun reddedilemeyecek bir gerçek olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Bozer, bir soru üzerine, bu değişikliğin ara seçime kadar yetişmesinin mümkün olmadığını belirtti.