Valilere hitap eden Başbakan Erdoğan Diyarbakır’daki toplu mezar kazılarına değinerek 'Toprak altındaki cesetler araştırılınca bir ucu Ergenekon'a diğer ucu PKK'ya ulaşacak' dedi.

Valiler toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan devlet içindeki illegal yapılanmalar, dış güçler ve PKK arasındaki kanlı bir ittifak olduğunu iddia ederek “Bunlar ne terör olaylarına kurban verdiğimiz insanları sorgulayabilirler ne da terör örgütünün infazlarını sorgulayabilirler” dedi.

Diyarbakır’daki toplu mezar kazılarına da değinen Erdoğan, “Toprak altındaki cesetler araştırılınca bir ucu Ergenekon'a diğer ucu PKK'ya ulaşacak” şeklinde konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-İttihat ve Terakki zihniyeti Türkiye'ye musallat olmuştur. Biz bu anlayışın yükselttiği faturayı çok acı bir şekilde ödedik.

-Eğer Türkiye bu prangadan, komitacı zihniyetten kurtulamazsa ileri demokrasiyi inşa edemez. Ekonomiyi istediğiniz kadar büyütün, diplomaside çok ileri adımlar atın ama demokrasiyi güçlendiremiyorsanız bunların tamamı geçicidir. Demokrasinin zayıf olduğu bir ülkede istikrar kalıcı olamaz.

-Pazartesi günü okullarda ikinci yarıyıl başlarken FATİH adını verdiğimiz çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Dört yıl içinde ülke genelinde 42 bin okulda projeyi kurmuş olacağız. Uyum süreci siz valilerimiz katkı verecektir.

-Sadece 7 yaşındaki çocuklar terör örgütü tarafından kullanılıyor, polise taş attırılıyor. Haftalardır Uludere olayını istismar ediyorlar. Biz devlet olarak Uludere'yle ilgileniyoruz. Peki, bunlar çocukların terör örgütü tarafından kullanılmasını ne zaman ilgilenecek? Failli meçhullerin araştırılmasından memnun olmuyorlar. Toprak altındaki cesetler araştırılınca bir ucu Ergenekon'a diğer ucu PKK'ya ulaşacak.

-Benim Kürt kökenli kardeşlerimi katledenleri bunlar sorgulayamazlar. Sizin gibi düşünüyoruz ama konuşamayız diyorlar. O zaman neden parlamento çatısı altına geldiniz. Devlet içindeki çetelerle PKK arasındaki ittifak, belli devletlerle PKK arasındaki taşeron ilişkisi tokat gibi yüzlerine çarpar da onun için sorgulayamazlar.

-Bir gazeteci gitmiş tinerci çocukla röportaj yapıyor. Başbakan'ın sözlerinden rahatsız oldun mu diye soruyor? Bu nasıl gazetecilik? Çocuğun tiner kullanmazsına meşruiyet kazandırıyorsun. Gazete patronları sonra bizim sözlerimizden rahatsızlık duyuyor.

-FATİH Projesi çocuklarımızı terörün istismarından kurtaracak. Valilerimiz devletimizin şefkat yüzü olmak zorundadır. Devlet millet için vardır. Herkes birinci sınıf vatandaştır. Herkes devlete eşit yakınlıktadır. Sizler bizim gören gözümüz, konuşan dilimizsiniz. Çözemediğiniz sorunlar olabilir, biz gereken desteği sağlarız. Haberdar olmadığınız bir sorunun olmaması gerekir.