Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) grevde bulunan Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Cumhurbaşkanlığı önünde eylem yaptı. Cumhurbaşkanı, sendika yetkililerini kabul ederek sorunlarını dinledi.

Belediye yönetimi ve hükümetin yapılan protokollere uymaması ve işçilerin maaşlarının ödenmemesini gerekçe gösteren eylemciler bir süreden beri başlattıkları eylemlerini bugün Cumhurbaşkanlığı önüne taşıdı.

“Cemal istifa” ve “Evine dön Cemal” sloganlarını atan yaklaşık 300 kişilik kalabalık Lefkoşa Türk Belediyesi’nden Cumhurbaşkanlığı’na yürüdü ve burada “belediyede yaşanan olumsuzlukları” protesto etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BES Başkanı Savaş Bozat ve diğer 3 sendika yetkilisinden oluşan heyeti görüşmeye davet etti ve sorunlarını dinledi.

Yapılan görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı önündeki kalabalığa seslenen Bozat, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, “Başbakan ile İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı’yla görüşeceğini ve bu duruma artık bir çare bulunması gerektiğini” söylediğini bildirdi.

Bozat, bir süre gelişmeleri bekleyeceklerini ve ardından toplanıp duruma göre hareket edeceklerini söyledi.

Bozat’ın konuşmasının ardından belediye çalışanları Cumhurbaşkanlığı önünden ayrıldı.

BES, geçtiğimiz çarşamba Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki LTB birimlerinde başlattığı grevini, perşembe günü tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletmişti.