Bazı Türk ve Rum siyasi partiler, Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen rutin toplantılar çerçevesinde yeniden bir araya geldi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’nin ev sahipliğinde Ledra Palas Otel’de saat 10.30’da başlayan toplantıya, KKTC’den; CTP-BG, TDP, BKP, YKP ve KSP Rum kesininden AKEL, DİSY, EDİ, EPALXI, EDEK, DİKO ve Yeşiller katıldı.

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Anna Turenicova toplantının başında basına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantıda ev sahibi olan TDP’nin önerisi üzerine; “Görüşmeler Durağanlığa Girdi, Kıbrıslılar Kaybediyor...Bunun Farkında Mıyız” başlıklı konunun görüşüleceğini söyledi.

Turenicova, 7 Mayıs’ta alt komitenin ortak etkinlik ve gezi programına son şekli vermek için toplanacağını, 12 Mayıs’ta “eski Lefkoşa’ya” bir yürüyüş turu planlandığını kaydetti.

27 Mayıs’ta Kormacit’te çok kültürlü bir etkinlik planlandığını hatırlatan Turenicova, siyasi partilerin bir sonraki toplantısınınsa 30 Mayıs tarihinde DİSİ’nin ev sahipliğinde gerçekleşeceğini söyledi.