Basın Emekçileri Sendikası (Basın - Sen) ile Avrupa Gazeteciler Merkezi’nin (AEJ) birlikte düzenlediği “Basın-Sen/AEJ Medya Buluşması” başladı.

Avrupa’dan 12 gazetecinin katıldığı etkinlik çerçevesinde bugün Basın - Sen’in YDÜ İletişim Fakültesi ile birlikte düzenlediği “Gazetecilik, Avrupa Birliği’nde Gazetecilik ve Gazetecilik Alanına Farklı Disiplinlerden Giriş Yapanların Etkisi” konulu konferans, YDÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yer aldı.

Konferansta, AEJ Genel Sekreteri Peter Kramer, İspanya EFE Ajansı Türkiye Temsilcisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi ve Basın - Sen Dış İlişkiler Danışmanı Doğan Tılıç, Avusturya Profil Editörü Otman Lahodysky, İngiltere CNBC’den Firdevs Rabinson  ile YDÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünlem Demiralp konuştu.

AB KOORDİNASYON MERKEZİNDE BRİFİNG

Medya buluşması için KKTC’ye gelen Avrupalı gazetecilere, AB Koordinasyon Merkezi’nde, Merkez Sorumlusu Erhan Erçin tarafından “AB ile İlişkiler ve Beklentiler” konulu brifing de verildi.

“Basın - Sen/AEJ Medya Buluşması”na Avusturya, Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Belçika, Romanya, İngiltere, Türkiye, Fransa ve İspanya’dan 12 gazeteci katılıyor.

Konuk gazeteciler bugün öğleden sonra ve yarın çeşitli ziyaretlerde bulunacak, politikacılar, sivil toplum örgütü yetkilileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

PERŞEMBE DAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE

Konuk gazeteciler, perşembe günü saat 10.00’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi ile Basın - Sen’in birlikte düzenlediği, kolaylaştırıcılığını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın yapacağı “Gazetecilerin Gözünden Avrupa Ülkelerinde Medya Siyaset İlişkileri” konulu panele katılacak.

Panelin konuşmacıları, AEJ Genel Sekreteri Peter Kramer, Hollanda Nieuwspoortnieuws’den Ed Figee, Bulgaristan Dnevnik.bg/Kapital editörü Jni Koleva ile Euronews muhabiri Fransız Christophe Midol-Monnet olacak.

Avrupalı gazeteciler Gazimağusa ve Lefke bölgelerini de gezecek.

Öte yandan Basın-Sen’in Kutlu Adalı Basın Ödülleri, bu akşam saat 19.00’da Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde düzenlenecek törenle verilecek.