Başbakan İrsen Küçük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ziyaretler gerçekleştiren çocukları, Bakanlar Kurulu Salonu’nda  kabine üyeleriyle birlikte kabul etti.

Başbakan ve bakanlar, kısa süreliğine koltuklarını çocuklara bırakarak görüş ve önerilerini dinlediler.

Kabulde konuşan Başbakan Küçük, bugün çocukların ziyaretlerine geldiğini ve kendilerinin koltuklarını bir süre onlara bırakarak izleyici olacaklarını belirterek,  “bırakacağız ülkeyi onlar yönetsinler; bakalım ne tip kararlar alacaklar” dedi.

Çocukların bayramını kutlayan Küçük, bu bayramı onlara kimin armağan ettiğini sordu. Çocuklar da hep birlikte “Atatürk” yanıtını verdi.

KÜÇÜK BAŞBAKAN İBRAHİM KAPALI SPOR SALONU VE PARKLAR İSTEDİ

Başbakan koltuğuna oturan 9 Eylül İlkokulu Öğrencisi İbrahim Teksoylu, tüm çocukların bayramını kutladı.

Eğitim Bakanı’ndan tüm okullara kapalı spor salonu ve tenis etkinliklerinin yapılabileceği kort yaptırmasını isteyen küçük İbrahim, Turizm ve Çevre  Bakanı’na ise parklar yaptırmasını istedi ve “Çocukların internet yerine parklarda dolaşmalarını, daha fazla sosyalleşip doğayı sevmelerini istiyorum” dedi.

Çevrenin daha yeşil ve temiz olmasını da isteyen İbrahim, kendisini dinleyenlere teşekkür ederek “oturumu kapatıyorum” deyince salonda kahkaha koptu.

ÇOCUKLARIN MESAJLARI…

Daha sonra, bakan koltuklarına oturan çocuklara sırayla ayrı ayrı söz verildi. Çocuklar kısa süreliğine üstlendikleri görevleriyle ilgili çeşitli mesajlar verirken bazı bakanlar telefonda aradıkları ilgili daire müdürlerine talimat da verdirdi.

“ÇOCUKLAR ÇEVREYİ TEMİZLESİN BÜYÜKLER DERS ALSIN”

İçişleri Bakanının koltuğuna oturan öğrenci, çevre kirliliğine dikkat çekerek Girne yolunun bir süreliğine trafiğe kapatılarak çocuklar tarafından temizlenmesi önerisini getirdi. “Çocuklar temizlesin büyükler de ders alsın” diyen minik bakan, çevreyi kirletenlere de daha büyük cezalar verilmesini istedi.

Sağlık konusunda, alkol yerine meyve suyu içilmesini isteyen  minik bakan, sigara içilmemesi ve çocuklara kötü örnek olunmamasını istedi.

Telefon ve ulaşım alanında, ilgili küçük bakan, hizmetlerin kesintisiz olmasını ve her evde bir telefon bulunmasını isterken, Çalışma Bakanlığı’nı üstlenen çocuk ise, kadınların iş yaşamında ve siyasette  daha fazla yer almasını istedi. 

“HRİSTOFYAS MASADAN KALKMAMALI…”

Turizm Bakanı’nın koltuğuna oturan çocuk, ülkeye gelen turistlere iyi davranılması ve ülkeyi beğenmeleri için çevrenin de temiz tutulmasının gereği üzerinde dururken Dışişleri Bakanı’nın yerini alan çocuktan ise Rum Yönetimi Başkanı’na da mesaj geldi.

KKTC’de yeniliklerin çoğalmasını isteyen minik Dışişleri Bakanı, Hristofyas da masadan kalkmamalı” dedi.

“ANLAŞMA İSTİYORLARSA MASADA OTURSUNLAR…”

Bunun üzerine Başbakan Küçük, “Evet otursun anlaşalım. Niye kaçıyor sürekli masadan” diye araya girerek anlaşma istemesi halinde Rum Yönetimi’nin masada oturması gerektiği, çözüm yerinin masa olduğunu vurguladı.

Başbakan, “Gidip Limasol’da cami yakmakla olmaz bu iş. Ya da Pile’de Türkleri tutuklamakla” diyerek çocuğa teşekkür etti.

“HERKES VERGİSİNİ ÖDESİN…”

Maliye’yi devralan çocuk ise “Herkes vergisini ödesin ki Maliye para toplasın” dedi.

Eğitim bakanı koltuğundaki çocuk okul kantinlerinde gazlı içeceklerin satılmamasını, öğretmenlerin de daha az grev yapmalarını isterken, enerji alanında ise güneş enerjisinden daha fazla yararlanılması gerektiği mesajı geldi.

Tarım’ı üstlenen küçük bakan ise, Başbakan’dan, üreticiye destek ödemelerinin yapılabilmesi için Maliye Bakanı’na talimat vermesini istedi. Türkiye’ye KKTC’ye içilebilir su sağlayacağı için teşekkür de etti.

Başbakanlıkta çocuklara çeşitli hediyeler de dağıtıldı.