KÜÇÜK: “İNSANLIK DIŞI EKONOMİK VE SPOR AMBARGOLARINA KARŞIN ÜLKE KALKINMAYA DEVAM EDİYOR”

Başbakan İrsen Küçük, devam eden insanlık dışı ekonomik ve spor ambargolarına karşın  ülkenin kalkınmaya devam ettiğine işaret ederek,  bu gelişmelerin hükümetin  uyguladığı doğru ekonomik politikalar ve Türkiye ile ilişkileri en üst düzeye çıkarmasının sonucu olduğunu vurguladı.

Başbakan İrsen Küçük, “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım” konulu foruma katılmak üzere KKTC’de bulunan  Türkiye Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

YAKICI

Türkiye Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, kabulde yaptığı konuşmada, “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım Formu”nun çok iyi bir organizeyle başladığını belirterek, Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) yetkililerini kutlamak istediğini söyledi.

Türkiye heyeti olarak, İİT Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu ve İslam Kalkınma Bankası Başkanı’nın toplantıya katılmalarını çok önemsediklerine işaret eden Ahmet Yakıcı, forumun KKTC’ye daha çok yatırımcı çekilmesine katkı  sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Türkiye ekonomisinin son  10 yılda çok hızlı büyüdüğünü, bunun olumlu yansımalarının KKTC’ye daha çok turist ve daha çok öğrenci akışı ile görüldüğünü ifade eden Yakıcı,  Türkiye’den gelecek su yanında eğitim ve turizmdeki gelişmelerle KKTC’nin çok daha iyi noktalara geleceğini vurguladı.

Türkiye’de yatırım iklimi konusunda 10 yıldır çalışma yaptıklarına ve olumlu sonuçlar aldıklarını anlatan Yakıcı, bu tecrübelerini paylaşarak KKTC’deki yatırım iklimini daha iyi noktaya taşımaya hazır olduklarını söyledi.

AB ve dünya ülkelerinin  küresel ekonomik krizin etkilerini henüz silememiş olmasına karşın Türkiye yanında KKTC ekonomisindeki gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Yakıcı, “Biz ambargolar ve çifte standartlara rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki gelişmenin  engellenemeyeceğine inanıyoruz. Bu bir süreçtir ve hükümet olarak bu süreci çok iyi yönetiyorsunuz” şeklinde konuştu.

Yakıcı, KKTC’de daha sık forumlar düzenlenmesi dileğine de bulundu.

BAŞBAKAN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de yaptığı konuşmada, bugün düzenlenen foruma üst düzey  katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve forumun  KKTC’li yatırımcı ve işadamlarına da büyük bir imkan olduğunu söyledi.

Türkiye’deki büyük gelişmelerin olumlu yansımalarının KKTC’ye de yansıdığını, devam eden insanlık dışı ekonomik ve spor ambargolarına karşın  ülkenin kalkınmaya devam ettiğini vurgulayan  Başbakan İrsen Küçük, bu gelişmelerin hükümetin  uyguladığı doğru ekonomik politikalar ve Türkiye ile ilişkileri en üst düzeye çıkarmasının sonucu olduğuna işaret etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un bugünkü forumda  yıllara göre ekonomik büyümenin rakamlarını ortaya koyduğunu anımsatan Başbakan Küçük, bu rakamların rastgele ortaya çıkan rakamlar olmadığını belirtti.

Bu gelişmelerin sağlanmasında Türkiye Hükümeti’nin verdiği desteğin çok büyük katkısı olduğuna dikkati çeken Başbakan Küçük, Türkiye Başbakanı Erdoğan ve tüm bakanlara hükümeti adına bir kez daha teşekkür etmek istediğini söyledi.

Başbakan Küçük; “Amacımız ekonomimizi daha da kalkındırmak,  halkımızın durumunu  daha iyiye götürmektir” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi.