KÜÇÜK: “HÜKÜMET OLARAK TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ HER ZAMAN SICAK TUTMAK VE GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başbakan İrsen Küçük, hükümet olarak Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkileri her zaman sıcak tutmak ve geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, dolu dolu geçen üç günlük İstanbul ziyaretinde KKTC’yi Türkiye’de daha da tanıttıklarını, turizm ve yatırım konularında olumlu görüşmeler yaptıklarını, ayrıca gençlere ve medyaya Kıbrıs konusu ve tarihini anlatma olanağı bulduklarını söyledi.

Küçük, İstanbul’da Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile genel konuları, Türkiye Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile de turizm konularında özel görüşmeler yapma fırsatı bulduklarını, ayrıca İstanbul medyasına çok faydalı ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve başta KKTC turizmi ile eğitimi olmak üzere Kıbrıs konusu, müzakereler, doğal gaz ve petrol arama konularını anlattıklarını kaydetti.

Başbakan İrsen Küçük, İstanbul temaslarını tamamlamasının ardından, dün akşam beraberindeki eşi Gülin Küçük, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ve heyetiyle KKTC’ye döndü.

Ercan Havalimanı’nda Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ve diğer yetkililerin karşıladığı Başbakan Küçük, burada basına İstanbul temaslarını değerlendirdi.

Üç günlük, “yoğun ve dolu dolu geçen” İstanbul temasları kapsamında, turizm ve yatırım konularının ele alındığını, işadamları, turizmciler ve yatırımcılar ile bir araya geldiklerini ve KKTC turizminin geliştirilmesi ve yatırımların artırılması konularında çok olumlu görüşmeler yaptıklarını ifade eden Küçük, ayrıca İstanbul medyasına da Kıbrıs müzakereleri, KKTC ile Türkiye ilişkileri, eğitim ve turizm alanındaki gelişmelerin anlatıldığını dile getirdi.

Küçük, hükümet olarak Türkiye ile ilişkileri her alanda sıcak tutmaya çalıştıklarını, bu çerçevede yerel yönetim ilişkilerini artırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüklerini ve KKTC’ye davet ettiklerini kaydetti.

İstanbul’da gençliğe yönelik bir konferans verdiğini, Kıbrıs tarihi ve Kıbrıs konusu ile KKTC’yi anlatma fırsatı bulduğunu, burada da öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandığını anlatan Küçük, “KKTC’yi Türk halkına anlatmak, olumsuz düşünceleri silmek için bir uğraşımız oldu” dedi.

Turizm Bakanı Üstel’in de eşlik ettiği temasları çerçevesinde, Türkiye Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Sanat Büyük Ödül Törenine katıldıklarını ve burada Türkiye Turizm Bakanı Günay ile turizm konularında, Türkiye Başbakanı Erdoğan ile de genel konularda görüşme olanağı bulduklarını ifade eden Küçük, İstanbul medyasına da çok faydalı ziyaretler gerçekleştirdiklerini, genel yayın yönetmenleri ile görüştüklerini ve röportajlar verdiklerini kaydetti.

İstanbul’da bir sosyal tesisin açılışını da yaptığını ifade eden Küçük, ziyaretlerde KKTC’yi tanıtma, gençlere, yöneticilere hitap etme fırsatı bulduklarını, olumlu bir program geçirdiklerini, birçok konuyu ele alma olanağı bulduklarını anlattı.

Hükümetleri döneminde Türkiye ile ilişkilerin geliştiğini, bunun İstanbul medyasının da dikkatini çektiğini ve genelde bu konuda kendilerine sorular geldiğini ifade eden Küçük, hükümet olarak Türkiye ile ilişkileri sıcak tutmaya büyük önem verdiklerini, bu çerçevede kendisinin ve bakanlarının sürekli Anavatan’ı ziyaret ettiğini ifade ederek, bu ilişkilerin daha da geliştirileceğini vurguladı.