Kolejlerde 'el altından' nakil isyanı

UBP Genel Sekreteri, Mağusa Milletvekili Sunat Atun’un kızı İskele Bölgesi’nden kolej sınavına girip koleje yerleşmesine karşın, Mağusa Koleji’ne aktarıldı… Veliler ayaklandı…


 Eğitim ve Öğretim Yılı yine sorunlar ve ‘adaletsiz uygulama’ iddialarıyla başladı.

Orta eğitimde de dün ders zilinin çalmasıyla, huzursuzluk başladı.
UBP Genel Sekreteri, Mağusa Milletvekili Sunat Atun’un kızının İskele Bölgesi’nden kolej sınavına girip koleje yerleşmesine karşın, Mağusa Koleji’ne aktarıldığı belirtildi.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Sunat Atun’un kızının İskele’den Mağusa’ya taşındığı gibi, Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne de bölgelerden birçok öğrencinin el altından naklinin yapıldığını ifade etti.

Gökçebel: “El altından birçok öğrenci nakledildi”
El altından çok sayıda öğrencinin bölgeler arasında naklinin yapıldığına ilişkin bilgileri olduğunu ifade eden KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Sunat Atun’un kızının da İskele’den Mağusa’daki koleje alındığını ifade etti.
“Veliler isyan etti, bakanlığa da dilekçe gönderdi” diyen Gökçebel, yasa ve tüzüklerin açık olduğuna, bir öğrencinin, sınava girip sınavı geçtiği bölgedeki okulda eğitim görmesi gerektiğine işaret etti.

“Çok ciddi bir adaletsizlik”
Bölgelerdeki taban puanlarının farklı olduğunu hatırlatan Gökçebel, “Girne’de 75 taban puanı ile koleje girilirken, Lefkoşa’da taban puanı 85 olduğundan 84 alan dışarıda kalıyor. Girne’den Lefkoşa’ya bir öğrencinin nakli ciddi bir adaletsizlik” dedi.

“El altından Lefkoşa’ya nakil…”
Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde de maksimum 25 olan sınıf sayılarının 30’a çıktığına işaret eden Gökçebel, “Bölgelerden birçok öğrencinin Lefkoşa’ya el altından naklinin yapıldığı bilgimizde” dedi.
Gökçebel, Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne bölgelerden çok sayıda öğrencinin geldiğini öğretmenler de doğruladıklarını belirtti.

“Türkiye’den gelen subay çocukları da TMK’ya…”
Türkiye’den gelen subayların çocuklarının da Türk Maarif Koleji’ne yazdırıldığını ileri süren Tahir Gökçebel, A-Level kontenjanlarına bu çocukların da müdahil olacağını ve sınavı kazanıp kolejde okuyan öğrencilerin bu kontenjanı kullanamayacağına dikkat çekti.

“Kortmaz bu nedenle ayrıldı” iddiası
Gökçebel, “Talim Terbiye Dairesi eski Müdürü Mehmet Kortmaz’ın istifa nedeninin de, Türkiye’den gelen subay çocuklarının TMK’ya yazdırılmasının mümkün olmayacağı ve denklik verilemeyeceği konusundaki ısrarı olduğu yönünde de bir bilgimiz var” şeklinde konuştu.

Bakan Arabacıoğlu, ‘Sekreteri vasıtasıyla’ nakil tüzüğü kapsamında dedi
YENİDÜZEN’in konuyla ilgili bilgi almak için ulaşmaya çalıştığı Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ‘Sekreteri vasıtasıyla’ öğrenci nakillerinin nakil tüzüğü kapsamında yapıldığını iletmekle yetindi.

KAYNAK : YENİDÜZEN