MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANI DÜRÜST:''TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ OLMASI VE DÜNYADA GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR OLMASI BİZİM İÇİN EN BÜYÜK MUTLULUK. BU, KKTC'NİN VAR OLMASINA, HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE YAŞAMASINA YETİYOR''

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, ''Türkiye'nin güçlü olması ve dünyada gücünü arttırıyor olması bizim için en büyük mutluluk. Bu, KKTC'nin var olmasına, huzur ve güven içerisinde yaşamasına yetiyor'' dedi.

Dürüst, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaretinde yaptığı açıklamada, KKTC halkı olarak her alanda olduğu gibi eğitimde de ana vatan olarak gördükleri Türkiye'nin katkıları sonucunda, açılımcı politikalar ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

''Ne mutlu bize ki son yıllarda dünyanın saygın ülkeleri arasına bizim ana vatanımız olan Türkiye de girmiştir'' diyen Dürüst, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin güçlü olması ve dünyada gücünü arttırıyor olması bizim için en büyük mutluluk. Bu, KKTC'nin var olmasına, huzur ve güven içerisinde yaşamasına yetiyor. Biz de ana vatanımızın gelişimi sayesinde dünyadaki saygın yerimizi koruyabileceğiz. Bugün mesleki teknik açıdan çok gelişmiş olan okulları gezdik, gördük, gurur duyduk. Belki de dünyada emsalleri 4-5 tane olacak derecede kaliteli meslek okullarını görme imkanımız oldu. Bunlardan esinlenerek aynı modelleri Kıbrıs'ta da uygulamak için burada birtakım raporlar hazırlayacağız. Mesleki eğitim açısından Bursa'dan çok şeyler öğrenerek KKTC'ye dönmüş olacağız.''

Vali Harput da KKTC ile Bursa arasında çok sağlam eğitim projeleri bulunduğunu dile getirerek, ''Bu konuda kendileri burada bazı değerlendirmelerde, görüşmelerde bulunacak. İstanbul, Konya neyse bizim için Kıbrıs da o. Kıbrıs bir parçamız olarak gördüğümüz bir yer'' ifadesini kullandı.

Valilik ziyareti önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsü'nü gezen Dürüst, burada yaptığı açıklamada KKTC'deki meslek liseleriyle Bursa'daki eğitim sistemini bütünleştirmek istediklerini belirti.

Bursa'daki meslek liseleriyle KKTC'deki 12 meslek lisesinin kardeşlik çerçevesi içerisinde, ana vatan, yavru vatan iletişimi güçlendirmek istediklerini kaydeden Dürüst, ''Güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti, KKTC halkına güven ve huzur veriyor. Ne kadar güçlü Türkiye olursa, dünya coğrafyasında da o kadar daha rahat yaşayacak bir KKTC halkının olacağı bilincindeyiz. KKTC'nin bu günlere gelmesinde ana vatan hükümetlerinin ve özellikle son dönemlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ve hükümetinin büyük katkıları var'' diye konuştu.